Meghalt egy 11 éves fiú Angliában, miután kipróbált egy idétlen TikTok-kihívást

2024. március 07. 20:13

A videómegosztó platform kategorikusan tagadja, hogy a krómozás egy TikTok-specifikus kihívás lenne.

2024. március 07. 20:13

Nyitókép: MARIJAN MURAT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

***

Egy 11 éves fiú meghalt, miután részt vett egy TikTok-kihívásban – olvasható a Mirror brit lap oldalán. Tommie-Lee Gracie Billingtonnak leállt a szíve miután részt vett a „krómozás” nevű veszélyes játékban. Nagymamája szerint a fiú egy barátjánál próbálta ki a mutatványt, és felszólította a közösségi média óriásait, hogy tegyenek többet a gyerekek védelmében.

A krómozás, más néven szippantás azt jelenti, hogy valaki mérgező vegyi anyagokat, például festéket, oldószert, aeroszolos dobozokat, tisztítószereket vagy benzint lélegzik be. Ezek hatással vannak a központi idegrendszerre, és lelassítják az agyi aktivitást, ami rövid távú „mámort” eredményez.

Ez zavaros beszédet, szédülést, hallucinációkat, hányingert és tájékozódási zavarokat eredményezhet, de szívrohamot vagy fulladást is okozhat.

A TikTok szóvivője azt mondta a Mirrornak, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a krómozás egy TikTok-specifikus kihívás lenne, vagy hogy ez trendi lett volna a platformjukon.

Tommie-Lee édesanyja, Sherri arra is felszólította a szülőket, hogy rejtsenek el minden dezodort a gyermekeik elől, hogy azok ne tudjanak részt venni a kihívásban. A Facebookon azt írta: „Bármennyire is utálok erről beszélni, fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy mit próbálnak ki manapság a gyerekek. Ez a fiam életébe került, mert kipróbált valamit, amit más gyerekek is csinálnak”.

 

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­ö­­s­­­ ­l­­­á­n­y­o­k­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­­a­­­k­­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
nemecsek-3
2024. március 08. 09:54
A technokol szinte már egészséges szippantás volt ezekhez képest. Ezt nevezzük a modernizációs korszakváltásnak
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. március 08. 05:31
Darwin díjas kölyök, biztos balliberális lett volna
rockercicc
2024. március 08. 00:06
Aki hülye haljon meg. Működik az evolúció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!