Ha igaz, amit az oroszok mondanak, pokoli nagy bajban vannak az ukránok

2024. március 10. 19:02

Az érintett eszközök pótlása évekbe kerülhet, és persze több millió dollárba.

2024. március 10. 19:02
Ukrainian soldiers complete Patriot training

Nyitókép: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Orosz híradások arról számoltak be, hogy a hadsereg szombaton megsemmisítette az ukrán légvédelem két Patriot rakétarendszerét, amelyeknek a pótlása egyfelől hosszú hónapokba telhet, másfelől több millió dollárba kerülhet. A Forbes szerint a Patriotok pótlásának ára nem szerepel Ukrajna költségvetésében, ezeket általában adományként kapták, 

azonban a legnagyobb donor, az Egyesült Államok egyre jobban vonakodik, hogy tovább küldje a rendszereit Kijevnek. 

Az orosz tájékoztatás szerint Pokrovszk közelében Iszkander-M rakétacsapás következtében semmisült meg a szóban forgó két Patriot, amelynek kezelői életüket veszthették. Korábban is érte orosz támadás a Patriot rendszereket, február végén egy ilyennek az indítóállványát, vontatóját és lőszeradagját semmisítették meg az oroszok. Egyelőre kérdéses, hogy tudták az oroszok megsemmisíteni a Patriotot és miért maradt fedezet nélkül a rendszer.

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. március 12. 19:02
Lehet itt is az a hátsó szándék,katonákat leépíteni..Ismerő dejavü..
zsolti123
2024. március 12. 01:42
Több mint 30 NATO-katonát semmisíthettek meg két Patriot légvédelmi rakétarendszer megsemmisítése következtében a DPR-ben. Wren megnevezte a Patriot komplexummal együtt likvidált NATO-tisztek számát Stanislav Krapivnik volt amerikai katonatiszt megosztotta azt az információt, hogy több mint három tucat NATO-katonát semmisíthetett meg a Patriot légvédelmi rakétarendszer két kilövője mellett. https://military.pravda.ru/news/1969024-krapivnik/
alenka
2024. március 11. 13:48
Az oldal újabban a sexi hirdetések támogatója?...
Namond
2024. március 11. 01:47
Nem az kérdéses, hogy tudták az oroszok megsemmisíteni a Patriotot, hanem az, hogy eddig miért nem tették? Talán kímélték az amcsi, brit, francia kiképző/tanácsadókat? És ez elmúlt Macron hülyesége miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!