Elmebaj a köbön: egy hollandiai kórház hormonkezelést kínál a „nemi identitászavarban” szenvedő gyerekek számára

2024. március 27. 17:44

A gyermekek kaphatnak keresztnemű hormonokat, vagy a kívánt nemhez tartozó hormonokat is.

2024. március 27. 17:44

Nyitókép: VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP

A groningeni UMCG Beatrix Gyermekkórház áprilistól hormonkezelést kínál azon gyermekek számára, akik nemi identitászavarban szenvednek, vagyis „úgy érzik, hogy nem a megfelelő testben születtek” – jelentette be a hollandiai egészségügyi intézmény szerdán.

A kórház honlapján közzétett tájékoztatás szerint a „nemi diszfóriában” szenvedő gyermekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy pubertásgátlókat vagy keresztnemű hormonnal történő kezelést kapjanak. A pubertásblokkolók a serdülést kiváltó hormonhatásokat semlegesítik, az UMCG szerint ez

 „időt biztosít a gyerekeknek arra, hogy felfedezzék, melyik nemi kezelésre vágynak”. 

A gyermekek kaphatnak keresztnemű hormonokat vagy a kívánt nemhez tartozó hormonokat is.

A nemi diszfóriában szenvedő gyermekeknél súlyos pszichológiai problémák alakulhatnak ki a pubertáskorban, mivel a „nem a megfelelő testben” való létezés érzését erősíti például a mellnövekedés és a menstruáció vagy a tesztoszterontermelés miatti szakállnövekedés – olvasható a kórház közleményében.

Az UMCG felhívta a figyelmet arra, hogy a kezelésnek kockázatai is vannak, ezért „gondosan mérlegelés alá vetik, mely gyermekek és serdülők esetében van szükség hormonkezelésre, és a gyermekeket mind fizikailag, mind pszichésen szoros figyelemmel kísérik a kezelés során”.

A nemi identitászavarban szenvedő gyermekeknek Hollandiában az amszterdami és a nijmegeni UMCG klinikákon is kínálnak már hormonkezeléseket,

 a várólisták azonban mindenhol hosszúak a kórház közlése szerint.

„Az UMCG szakemberei a nijmegeni és amszterdami kollégáikkal együtt kutatásokat fognak végezni annak érdekében, hogy tovább javítsák a gyermekek és fiatalok nemi alapú ellátását, és még jobb tudományos alapokra helyezzék azt” – olvasható a kórház közleményében.

(MTI)

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­ö­­­g­ö­s­­ ­l­á­­n­­­y­­o­­k­­ ­v­­­á­­­r­­n­a­­­k­­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
alenka
2024. április 04. 13:49
Egy gyermek még a világot sem látja tisztán... Főként nem bonyultabb dolgokat...nem szabad bántani, átműteni, mert az életét rabolják el: a méltóságát és boldogságát. Az ilyen gyerek testileg halott és a lelkében beteg marad ....milyen életet kínalnak nekik????
templar62
2024. március 29. 10:10
A deepstate áldásával ?
templar62
2024. március 29. 10:09
Horrorr
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!