Egy személy dönt Ukrajnában mindenről

2024. március 10. 17:58

Annyi biztos, hogy most nem alkalmas az időpont a választások megtartására.

2024. március 10. 17:58
Christmas Tree At The Sofiyska Square In Kyiv
Klicsko Vitalij
Klicsko Vitalij
HVG

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Az ukrán parlament ideiglenes különbizottságot hozott létre, hogy megvizsgálja a kijevi hatóságok hatékonyságát. Ön szerint mit jelent ez az intézkedés általánosságban? És hogyan érinti önt, mint polgármestert személyesen?

Ez a szünet nélküli politikai küzdelem megnyilvánulása az országban. Vannak, akiknek nem tetszik, hogy én állok Kijev élén, és mindent megtennének azért, hogy ne így legyen.

Az elnöki hivatalra gondol?

Sajnos meg vagyok róla győződve, hogy nálunk jelenleg semmi sem történhet az elnöki hivatallal való egyeztetés nélkül. Itt nyilvánvalóan ők adták ki a feladatot.

Ugyanakkor azt ellenzi, hogy a háború alatt választásokat tartsanak Ukrajnában. Parlamenti választásoknak 2023 októberében kellett volna lenniük, Ukrajna elnökére pedig 2024 márciusában kellene leadni a voksokat. Ön szerint meddig lehet halogatni a választásokat?

Annyi biztos, hogy most nem alkalmas az időpont a választások megtartására. Jelenleg kilencmillió ukrán él külföldön, és nagyjából ugyanennyi állampolgár kényszerült elhagyni a lakóhelyét az országon belül. Több mint egymillióan viselnek katonai egyenruhát, hogy védjék a hazánkat. Hogyan vehetnénk számításba az ő szavazataikat? Miközben hatalmas külső kihívással nézünk szembe, egy esetleges belső politikai harc az egész országot romba döntheti. Van, aki kedveli Zelenszkijt, van, aki nem. Az viszont elvitathatatlan, hogy Ukrajna elnökeként nagyon fontos tisztséget tölt be. Ezt a pozíciót a háború végéig mindenképpen meg kell tartania. Véleményem szerint csak ezután jöhet szóba parlamenti, elnöki és mindenféle más választás Ukrajnában.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:53
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­­e­­l­d­­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­­x­­i­ ­p­­­u­n­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Stingary76
2024. március 11. 22:58
Na, tessék..
palicsi-2
2024. március 11. 20:49
Nem egy ember dönt hanem, egy csapat! Úgy hívják, hogy "háttérhatalom"!
Csigorin
2024. március 11. 14:23
baszomalassan, a demokracia arrol szol(na), hogy nem csak akkor szavazunk mikor "alkalmas az ido" (vagyis mikor van eselyunk nyerni), hanem mikor lejar a negy ev...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!