Brüsszelben megfejtették, miért van szüksége az Európai Uniónak Ukrajnára

2024. március 06. 11:49

Daniel Imwinkelried szerint az ukrán hadsereg az EU számára fontos szaktudás birtokosa, különösen, amikor a drónokról van szó.

2024. március 06. 11:49
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda

***

Az ukrán hadsereg ma már az Európai Unió számára is fontos szaktudás forrása – véli Daniel Imwinkelried, a Neue Zürcher Zeitung brüsszeli tudósítója.

Az újságíró rámutatott, az orosz-ukrán háború az elmúlt évtizedek legnagyobb területi konfliktusa,

az EU pedig hasznot akar húzni Ukrajna tapasztalataiból, ez különösen vonatkozik a drónok használatára, amelyekből több ezer repül Ukrajna egén.

A szerző azt a témát járja körül, hogy egyes javaslatok alapján az EU-nak összességében 100 milliárd eurót kellene fegyverkezésre fordítania, ám a tagállamok álláspontja ebben messze nem egységes.

A brüsszeli publicista arra is felhívja a figyelmet, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök sem akarja, hogy Oroszország egy napon a szomszédban legyen.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A V4 él és fontos

Magyarország készen áll, hogy folytassa az együttműködést a visegrádi országokkal – jelentette ki a magyar miniszterelnök Prágában.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­g­­­ö­­s­­ ­l­á­n­­­y­­­o­­k­­ ­­v­á­r­­­n­a­­­k­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
alenka
2024. március 07. 16:16
Igen: az ukrán nőkre szükség van, kihordják és megszülik majd a gyerekeinket, az ukrán pasikra is szükség van, mert Európa egén is drónok ezrei villoghatnak. Ne panaszkodjunk, kényelmes életünk lenne kis ukrán nácikkal körülvéve és madarak helyett drónokkal az égen ... Oroszország, siess...
Bendzsó Boy
2024. március 07. 11:02
Az EU-nak semmi szüksége az ukránok drón szakértelmére, mivel a NATO tag törökök rendelkeznek az egyik legjobb katonai drónnal és annak alkalmazásával! Az igazság ellenben az hogy a fekete termőföldre, a nyersanyagra (ércek, kőolaj,földgáz) fáj a foguk a nemzetközi pénzhatalom urainak!
Muki46
2024. március 06. 18:19
Az oroszok katonai tudása messze fölötte áll az ukránokénak. Az ukránok erőssége a fenyegetőzés, pazarlás és kunyerálás. Ezekre pedig senkinek sincs szüksége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!