A TikTokon keresztül befolyásolhatja Kína az amerikai elnökválasztást

2024. március 12. 20:57

Raja Krishnamoorthi demokrata képviselő szerint ennek valószínűségét nem lehet teljesen kizárni.

2024. március 12. 20:57

Nyitókép: MARIJAN MURAT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

***

Kína a TikTok nevű közösségi médiaalkalmazást használhatja a 2024-es amerikai választások befolyásolására – közölte Avril Haines, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója kedden a képviselőház hírszerzési bizottságának meghallgatásán, írta meg a Reuters.

Raja Krishnamoorthi demokrata képviselő kérdésére, hogy Kína kormányzó Kommunista Pártja (KKP) használná-e a TikTok-ot a választások befolyásolására, Haines azt mondt, hogy ezt nem zárhatják ki.

Krishnamoorthi demokrata képviselő és Mike Gallagher a képviselőház Kínával foglalkozó különbizottságának elnöke a múlt héten törvényjavaslatot terjesztett elő, amely a

TikTok kínai tulajdonosának, a ByteDance-nek hat hónapot adna arra, hogy eladja a 170 millió amerikai által használt rövid videós alkalmazást.

A képviselőház szerdán szavaz a gyorsított eljárás szabályai szerint, amelyek szerint az intézkedés elfogadásához a képviselők kétharmadának igennel kell szavaznia. Joe Biden elnök a múlt héten azt mondta, hogy aláírja a törvényjavaslatot, de az alkalmazás népszerű, és egy választási évben nehéz lehet a törvényt a képviselőházban és a szenátusban is elfogadtatni.

Az amerikai hírszerző közösség hétfőn kiadott 2024-es éves fenyegetésértékelése szerint a kínai kormány propagandaszervezete által működtetett TikTok-fiókok állítólag mindkét politikai párt jelöltjeit célba vették a 2022-es amerikai félidős választási ciklusban.

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fegyenc8
2024. március 13. 10:19
Az USA meg a nagykövetségein, a sajtón, az fb-n és Soros elvtárs hálózatain keresztül befolyásol választásokat. És itt már a feltételes mód nem használható.
Sapientisat
2024. március 13. 07:20
De persze Amerika a föld minden országában akár már nyíltan is befolyásolhat - lefizethet, hazudhat, provokálhat, tönkre tehet pártokat es politikusokat pillanatok alatt -, az rendben van, az demokratikus. Ellenben, ha ezt más merészeli megtenni na az üldözendő, vagy ha nem is történt semmi, akkor is ráfogjuk, biztos ami tuti. Hányni tudnék ettől a kétszínű, képmutató, kisujjat eltartó, arisztokratikus, nagyképű gőgtől amit a DEMOKRATIKUS nyugat egyes tagjai kepzelnek magukról.
Patika
2024. március 13. 04:07
Aki nem akar agymosást, az ne engedje be a net-socialt a házába. (virtuális kajával egy éhes sem lakik jól, max tele lesz)
survivor
2024. március 12. 22:35
A Tik Tok szavaz G.I.Joe HELYETT ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!