Trump nem hagyja magát – fellebbez a sok százmilliós büntetése ellen

2024. február 26. 18:47

A 355 millió dolláros büntetés naponta legkevesebb 112 ezer dollárral gyarapodik tovább.

2024. február 26. 18:47
Donald Trump

Donald Trump fellebbez egy New York-i bíró döntése ellen, amely szerint 454 millió dollár büntetést és kamatokat kell fizetnie egy polgári csalási ügyben – írta meg a BBC. Az előző ítélet 355 millió dollár volt, de az összeg a kamatokkal együtt megugrott, és naponta legalább 112 ezer dollárral gyarapodik tovább.

Letitia James New York-i főügyész azt mondta, hogy ha Trump nem fizet, akkor megpróbálja lefoglalni a vagyonának egy részét. A republikánus elnökjelölt hétfői fellebbezésével egy újabb jogi ügye húzódik tovább a választási szezonban, miközben már készül a novemberi, Joe Biden demokrata elnökkel szembeni visszavágóra.

Ügyvédje, Alina Habba hétfőn azt mondta, remélik, hogy a fellebbviteli bíróság 

hatályon kívül helyezi ezt a felháborító bírságot, és megteszi a szükséges lépéseket a New York-i jogrendszerbe vetett közbizalom helyreállításához”.

Bírósági beadványukban az ügyvédek Engoron bíró „jogi és/vagy ténybeli hibáira, mérlegelési jogkörével való visszaélésre”, valamint „hatáskör túllépésére” hivatkoznak.

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. február 26. 20:03
picsafüst az egész. Mindennel is megpróbálkoznak a woke szarcsimbók áldemokrata szarhuszárok. Elnökként majd kegyelmet ad magának :o)
chief Bromden
2024. február 26. 19:31
Önálló hatalmi ágak. :D Érdekeik szerint.
Takagi
2024. február 26. 19:02
Nyomjad Donald! Hajrá!
llnnhegyi
2024. február 26. 19:02
Kreált ítélet. Kizárni a bírói karból !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!