Németország azt fontolgatja, hogy megtiltja az osztrák jobboldali aktivista, Martin Sellner beutazását az országba

2024. február 01. 08:55

A tervezett szigorítás két EU-s tagállam között, lényegében politikai alapon rendelne el beutazási tilalmat, ami példátlan lenne az unió történetében.

2024. február 01. 08:55
null

A DNYUZ értesülése szerint a német törvényhozás arra készül, hogy politikai alapon fog kitiltani az országból osztrák állampolgárokat, köztük a Martin Sellnert, aki az aktivista tevékenységei és hangos iszlámellenessége miatt a német politika célkeresztjébe került.

A lap szerint már a német belügyminisztérium is vizsgálja a beutazási tilalom lehetőségét bizonyos szélsőjobboldali osztrákok számára. A tervezett szigorítás két EU-s tagállam között, lényegében politikai alapon rendelne el beutazási tilalmat, ami példátlan lenne az unió történetében.

A lépés szükségessége kapcsán a német döntéshozók közelmúltban lezajló AfD ellenes tüntetésekre hivatkoznak. A lap szerint a tervezett szigorítás az AfD-hez közel álló osztrák aktivista Martin Sellnert is érintené, aki az orsztrák identitárius mozgalom alapítójaként azzal vádolnak, hogy a radikális bevándorlásellenes nézetei veszélyt jelenthet a német demokratikus stabilitásra. Legalább is a Bundestag belügyi bizottságának tagjai szerint.

A jelek szerint a javaslat széles körű támogatást élvez a politikai pártok körében. A Bizottság CDU-s tagja, Philipp Amthor is támogatta az indítványt.

 Szilárd demokráciánkban általában nem szabad tolerálnunk az alkotmányos rendünk elleni agitációt, különösen nem az olyan külföldi szélsőségesek részéről, mint Martin Sellner. Ebben a tekintetben helyesnek és szükségesnek tartom, hogy a biztonsági hatóságok komolyan megvizsgálják a Martin Sellner elleni beutazási tilalmat

– tette hozzá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2024. február 01. 11:57
eltörölni, betiltani! olvassátok Alexis de Tocqueville -t! a németeknek nincs humoruk, de ami nagyobb baj, hogy amit ők gondolnak a politikárol, az mindig diktatúrában végződik! lehet, hogy a két dolog összefügg.
Upuaut
2024. február 01. 10:23
Az is jó lenne, ha a vörös nácijait nem engedné Magyarországra, és a németországi magyar érdekeltségeket megvédené ezektől a vörös férgektől.
lagal56-2
2024. február 01. 10:10
A demokrácia nevében! Éljen a német precizitás!
Kybon
2024. február 01. 10:05
Hogy nem esik le a németeknek, hogy muszlimokkal NINCS "német demokratikus stabilitás"? Németország sem nem jogállam, sem nem stabil. És még csak az elején járnak...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!