Egy kis Marjinskinológia (Kremlinológia már volt elég)

2024. február 21. 16:15

Zelenszkij sok könyörgése végül meghozta gyümölcsét, és az Egyesült Államok az áldását adta Zaluzsnij leváltásához.

2024. február 21. 16:15
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Az is kiszivárgott, hogy Zaluzsnij és környezete Zelenszkijt csak a »tanyasi kokainista« meg a »homokos komikus« nevekkel emlegeti.

Biztos, hogy ez sem tett jót Zelenszkij egójának, de az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Zaluzsnij kijelentette, kudarcba fulladt az ellentámadás.

Zelenszkijék ekkor azt kezdték terjeszteni a főparancsnokról, hogy az angol titkosszolgálat, az MI6 embere – ez különösen izgalmas annak a kérdésnek a tükrében, hogy vajon melyik titkosszolgálat embere maga az elnök. Mindenesetre Zelenszkij sok könyörgése végül meghozta gyümölcsét, és az Egyesült Államok az áldását adta Zaluzsnij leváltásához. 

Ebben a hírek szerint a mélyállam jellegzetes alakjának, Victoria Nulandnak volt vezető szerepe. Az ő neve onnan lehet ismerős – a Magyarország és az Orbán-kormány elleni gyűlöletén kívül –, hogy a Majdan »forradalma« idején kijelentette: »Eddig ötmilliárd dollárt toltunk Ukrajnába, csak nem képzelitek, hogy ezt a pénzt veszni hagyjuk«.

A lényeg, hogy miután Zelenszkij megkapta felettesei engedélyét, azon nyomban menesztette a főparancsnokot, abban a reményben, hogy majd ezután büszkélkedhet egy látványos győzelemmel, és állandó rettegésének tárgya, az ellene irányuló katonai puccs veszélye is elhárult.

Nos, ide önti számolatlanul és ellenőrizetlenül a pénzt az Európai Unió.

Zaluzsnij leváltása óta az oroszok bevonultak Avgyejevkába.

A többit majd meglátjuk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. február 22. 17:23
És mi van Nógrádi bácsika azon meglátásával, hogy Zsalubácsit most eltették a sifonérba, hogy később mint utolsó hőst kapják elő, ne rajta száradjon a katonai vereség?
tintapaca
2024. február 22. 10:49
Véleményem szerint B: Zs. téved. A katonai puccs kockázata nem szűnt meg Zöldesi számára. Az ukrán hadsereg oda jutott, hogy a visszavonuló katonákat a sajátjaik lőtték le, valahol Avgyejevka környékén. Legalább tíz holttestet találtak az oroszok. A lázadás közel. Remélem, hogy az ukrán közkatonák tartalékolnak elég golyót a saját parancsnokaiknak is, ahogyan az első világháború végén a Monarchia katonái tették.
szintetikus
2024. február 22. 08:53
a gyimesi unoka ma is ideböffentett egy kis uszítást :D akkor felveheti a heti apanázst a tónitól :D
Martell 2
2024. február 21. 22:36
Zs elég találó neveket adott a zongoristának :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!