A svéd kormányfő bejelentette, Budapestre jön

2024. február 19. 14:37

Az időpontot még nem árulta el, azt mondta, annak megerősítése után közlik.

2024. február 19. 14:37

Magyar részről „erősnek tűnik az akarat” Svédország NATO-csatlakozásának véglegesítésére – jelentette ki Ulf Kristersson svéd miniszterelnök hétfőn Varsóban, jelezve egyúttal, hogy budapesti látogatásra készül. „Budapestre megyek, az időpontot annak megerősítése után közöljük” – válaszolta Kristersson Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel közösen tartott sajtóértekezleten a svéd NATO-csatlakozást illető újságírói kérdésre. 

Elmondta: az elmúlt hetekben már „többször egyeztetett” a magyar miniszterelnökkel. 

„Úgy tűnik nekem, erős az akarat Svédország NATO-csatlakozási folyamatának véglegesítésére” 

– fogalmazott. „Már most várom a tervezett találkozót, hogy a véglegesítés megtörténjen” – tette hozzá Kristersson.

 

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Caisa Rasmussen

 

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Man-diner
2024. február 20. 05:10
Azt képzeli, hogy NATO a Nemzeti Alap Tanterv Oroszoknak rövidítése - Uff
herceg-3
2024. február 19. 20:51
Látod, megy ez neked Ulf...! :) Fel a fejjel, Orbán bácsi nem harap, de ugyanakkor elvárja, hogy jól is viselkedj, mert ha nem, akkor dádá lesz!
bagira002
2024. február 19. 20:18
Aki szart akar enni az magának kanalat tartson , mi meg a svédnek üzenjünk. .
2024. február 19. 19:24 Szerkesztve
Cáfolja az Index főszerkesztőjét a svéd miniszterelnök nyilatkozata: "Nem folynak tárgyalások Magyarországgal Gripen ügyben." Azt is hozzátette a svéd kormányfő, hogy "nem kívánja a Gripen-megállapodást összekötni a NATO-tagság ratifikációjával." T.i.: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter már 2022 decemberében elárulta, hogy 2024-ben négy új Gripen érkezhet. GYŐŐŐZELEM!! De azért csak hülyítsétek magatokat kispofáim. A birkanép mindenevő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!