Most a hetei romatelepen bukkant fel a vírus, ami miatt tömegek haltak meg a középkorban

2024. január 09. 20:26

A vírussal fertőzött gyerekek közül csak egy volt beoltva.

2024. január 09. 20:26
Measles virus, illustration

Mint arról pár nappal ezelőtt beszámoltunk, egyre súlyosabb keleti szomszédunknál a kanyarójárvány. A Maszol információi szerint az év első hetében csak Háromszéken 32 fertőzést regisztráltak a hatóságok. Megjegyzik a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatása alapján, hogy 

a legtöbb fertőzés a hetei romatelepen, illetve Székelyszáldoboson, egy eset pedig Sepsiszentgyörgyön történt.

Ezt is ajánljuk a témában

A legtöbb beteg a mostani hétvégén fordult orvosához kanyaró miatt. A nyilvánosságra hozott adatok szerint decemberben további 68 kanyarós fertőzéses esetet vizsgáltak ki, és a betegek többsége szintén Hetéről, illetve Árapatakról származott.

Szakemberek szerint ez az érintett közösségekben lévő alacsony oltottsági szinttel magyarázható. A hetei egy zárt közösség, és az ott élők vonakodnak az oltásoktól.

A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban ezen a héten 31 gyermek és 15 felnőtt volt beutalva kanyaró miatt, közülük néhányan a fertőzött gyerekek hozzátartozói. A vírussal fertőzött gyerekek közül csak egy volt beoltva.

Nyitókép: KATERYNA KON / SCIENCE PHOTO LIBRA / KKO / Science Photo Library via AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 11. 02:14
Bubu nagy irodalmár.....
survivor
2024. január 11. 02:11
aj2 Hülye. Ha nincs oltva hogy lenne herd immunity ?
survivor
2024. január 11. 02:10
Oltásellenesség...
fogas paduc
2024. január 10. 12:24
A kanyaró az egyik legfertőzőbb fertőző betegség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!