A Teslát verő autógyár Szeged után az amerikai kontinenst vette célba

2024. január 16. 10:57

A BYD Európában Magyarországot választotta. Mutatjuk, Amerikában melyik ország lehet a befutó!

2024. január 16. 10:57
Orbán Viktor miniszterelnök a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a BYD autógyárában, 2023. október 19-én. 
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Miután megelőzte a Teslát, és elnyerte a világ vezető elektromos autógyártója címet, a BYD most elindította a nyersanyagok „vadászatát” – közölte a La Repubblica online cikke.

Ezt is ajánljuk a témában

A BYD egy brazíliai lítiumgyártó felvásárlása iránt érdeklődik.

A dél-amerikai ország BYD elnöke, Alexandre Baldy elmondta, hogy tárgyalásokat folytattak a Sigma Lithiummal egy akár 2,9 milliárd dollár értékű szállítási megállapodás megkötéséről.

A BYD Európában Magyarországot választotta, ahol már van gyára, és ahol az uniós piacra szánt elektromos buszokat szereli össze. Az amerikai kontinensen a sencseni székhelyű gyártó tárgyalásokat folytat a brazil mellett egy második gyár felépítéséről Mexikóban. A BYD kínai sikere az elektromos járművek értékesítésében, amelytől a 2023-as év eredménye is függ, nem csak az alacsony költségű csúcstechnológián múlik, hanem az ellátási lánc nagy részének, köztük a bányáknak az irányításából ered.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. január 16. 12:07
Ki fog dolgozni a kínai autógyárban? Nem magyarok... Orbán megmondta 25 éve, legalább egymillió bevándorlót kell Magyarországra hozni, mert nincs elég ember. Elég lesz?
letsgobrandon-2
2024. január 16. 12:04
Deee...ki vette meg a a Volvo-t... ? az egyik kedvenc autóm volt
Chekke-Faint
2024. január 16. 11:30
No meg koki a Volkswagen-nak is. A németországi világbajnokságra a BYD választott a futballszövetség reklám arcnak. Hogy mik vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!