A szlovákok is reagáltak a Financial Times cikkére: „Brüsszel Magyarország megbüntetésével a történelem legnagyobb botrányával nézhet szembe”

2024. január 30. 18:53

„Vajon honnan kaptak a brüsszeli technokraták felhatalmazást arra, hogy a magyar gazdaság tönkretételét megtervezzék?” – tette fel a kérdést Ľuboš Blaha.

2024. január 30. 18:53

A Robert Fico szlovák miniszterelnök vezette Smer párt hivatalos Facebook-csatornáján jelent meg Ľuboš Blaha parlamenti alelnök cikke, amelyben a Financial Timesban tegnap megjelent, Brüsszel tervét leleplező cikkre reflektál – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs rámutat, hogy írásában a szlovák parlamenti alelnök – kiállva Magyarország mellett – felteszi azt a fontos kérdést, hogy vajon „Honnan kaptak a brüsszeli technokraták felhatalmazást arra, hogy a magyar gazdaság tönkretételét megtervezzék?”

Ezt is ajánljuk a témában

Ľuboš Blaha szerint ha beigazolódik, hogy Brüsszelből valóban előre megtervezetten vették célba Magyarország gazdaságát, mert hazánk kiállt a szuverenitása és az önálló nemzeti véleménye mellett, az a történelem legnagyobb botrányát fogja előidézni. „Köszönjük szlovák barátainknak, hogy kiállnak hazánk és az igazság mellett!” – üzente Orbán Balázs.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegrolla
2024. január 31. 16:59
B+, lassan Tirpákiával, vagyis Ficóékkal is jobba kapcsolat, mint Brüsszellel.Ez így egyenes út a huxithoz, sajnos.Pedig én örültem, hogy 2004-ben sikerült tagokká válnunk.Akkor még lehetett neki örülni.
bsztcs
2024. január 31. 08:25
Na, ki akarja tönkre tenni a gazdasagunkat??? Kinek lehet erdeke??? Csak is az irigy feltekeny nemetnek.
italosiparos
2024. január 31. 08:13
Szép dolog Fico kiállása,de ez még csak szavak és ígéretek szintjén van meg.Majd amikor tettek is követik akkor meggondolom,hogy bízzak-e a szlovákokban.
csapláros
2024. január 31. 07:50
JohnnyFirpo77csapláros 2024. január 31. 00:25 • csapláros 2024. január 30. 23:40 ...""Az, hogy ... a magyar kormány csupán támogatólag állhat mögé. " És ezt honnan szoptad ki, a kisujjadból? :D"... 1. Van a szlov-magy. kormányközi SZERZŐDÉS a két ország nemzetiségeinek KÖLCSÖNÖS gondozásáról. 2. egy kormányközi vegyes bizottság, ahol a felvidéki magyarság sérelmei is tárgyalásra kerülnek 3. Létezik egy forró drót és a felvidéki magyarság képviselőinek szabad bejárása a Nemzetiségi és Etnikai Kisebbségi Hivatalba, 4. a magyarságmegőrzést szolgáló pályázati úton működő támogatási rendszer, a Bethlen Gábor Alap. És 5. létezik a felvidéki magyarság jogorvoslati rendszere, amellyel MAGA küzd a neonáci államrend neonáci vadhajtásai ellen (Benes dekrétumok, kétnyelvűség, kirívó jogsértések, pl. hogy az OTP fiókok is szlovákot használnak, kirúgják a magyarul beszélő bolti eladókat, vagy hogy NEM ÉLNEK a szlovák törvények biztosította nyelvi jogokkal sem sokan Tóciában).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!