Ukrajna NATO-csatlakozását sürgeti az Európai Néppárt

2023. május 10. 13:11

Manfred Weberék szerint ez a lépés „megerősíti szövetségünket, és újabb lépés lesz a fenntartható béke felé Európában”.

2023. május 10. 13:11
null

A háború után nem tudjuk elképzelni Ukrajnát az európai biztonsági architektúrán kívül – mondja Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője a Politico tudósítása alapján.

A képviselőcsoport nyilatkozatot fogadott el, amelyben

felszólítja a katonai szövetséget, hogy teremtse meg az alapokat Kijev NATO-csatlakozásához. 

„Az EPP-frakciónak az a várakozása, hogy a közelgő vilniusi és washingtoni csúcstalálkozók előkészítsék az utat Ukrajna NATO-hoz való csatlakozására, és hogy a csatlakozási folyamat a háború befejezése után kezdődjön meg, majd a lehető leghamarabb lezáruljon” – áll a frakció kedden késő este közzétett nyilatkozatában.

A csoport szerint ez a lépés „megerősíti szövetségünket, és újabb lépés lesz a fenntartható béke felé Európában”. Manfred Weber néppárti frakcióvezető keddi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a szövetségnek fel kell készülnie a „tagsági perspektívára”, amint a háború véget ér.

Nyitókép: Manfred Weber Twitter-oldala

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kakukk_madar
2024. április 24. 19:37
Ezek nagyon hűlyék, a briteket kibaszták, a banderistákat bevennék a punijóba.
Kamcsatka5
2023. május 11. 22:05
Hülye vagy ságvári!
Viktor76
2023. május 11. 06:18
Ukrajna sose lesz a NATO tagja. Pont. Aki mást állít, az vagy teljesen hülye, vagy pedig szándékosan kelti a hangulatot. Ez pont olyan képzelgés, mint hogy legyőzik a világ legnagyobb atomhatalmát. Képtelenség. De kellett az újabb hidegháború Amerikának, a nyomorult európai paprikajancsik meg szépen széthúzták a szarcsimbókos ánuszukat az amerikai fasz előtt. Vagy ez nem megfelelő kép genderológiailag?
balbako_
2023. május 10. 19:36
És azokkal a pontokkal mi lesz, amit aggályos pontossággal bevasalnak az EU aspiránsokon és amire Ukrajna 100 éven belül nem lesz képes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!