Rossz hírt kapott Ukrajna, és sokba fog nekik kerülni

2023. december 01. 08:58

A szlovák tilalom érinteni fogja az ukrán méz, cukor, maláta és szójabab importját is.

2023. december 01. 08:58
null

Pozsony szerdán tovább szigorította az árutranzitra vonatkozó szabályokat, kiterjesztve az importtilalmat az ukrán mézre, cukorra, maltára és szójababra is – írta meg az Euractiv. A lap szerint a lépést Richard Takács, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, a Smer párt tagja jelentette be.

Emlékezetes: Szlovákia, Lengyelország és Magyarország egyoldalú importtilalmat rendelt el az Ukrajnából származó termékekre, miután az EU által jóváhagyott tilalom szeptember 15-én lejárt.

Janusz Wojciechowski, az EU mezőgazdasági biztosa elmondta, hogy bár figyelemmel kíséri a szlovák agrárszektor kérdéseit, nem tartja ideális megoldásnak a Szlovákia által választott egyoldalú intézkedéseket. Ugyanakkor megismételte, hogy kész konstruktív páneurópai megoldást keresni a kérdésre.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Janos Kummer / Getty Images

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2023. december 01. 09:46
A szloták mezőgazdaság még a magyarnál is sokkal sérülékenyebb, szal. nem nagyon van más mód. Ha még van egyáltalán, mert meglehet a sok hónapon keresztül legitimáció nélkül kormányzó szivárványosmoslék már irreverzibilis folyamatokat röffentett be. Egyébként Mo.-n is elég nagy a gond a hohol szarok dömpingje miatt. És akkor nem is beszéltünk még arról, hogy banderisztán gyakorlatilag nagyméretű kísérleti terepe terepe a monsanto (tudom, hogy mostanában bayernek szereti neveztetni magát) összes génmódosított meg minden egyéb szarjának.
elégia
2023. december 01. 09:11
Jó úton van Szlovákia. Saját érdekeit védi. Nagyon helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!