Kizárták Trumpot az elnöki előválasztásról

2023. december 20. 06:22

Egyszerűen törölték a szavazólapról a demokrata párti Coloradóban.

2023. december 20. 06:22
TRUMP, Donald

A Guardian arról ír, hogy a coloradói legfelsőbb bíróság kedden alkalmatlannak nyilvánította Donald Trumpot az elnöki hivatalát betöltésére, az amerikai alkotmány felkelési záradéka alapján.

A bírák elrendelték: törlik az állam elnökválasztási előválasztási szavazólapjáról Trumpot, miután

 szerintük 2021. január 6-án a Capitoliumban lázadást követett el. 

Az ország legfelsőbb bíróságán valószínűleg később döntés születik majd ugyanerről az ügyről.

A Guardian szerint a döntés hatással lesz Trump státuszára a jövő évi általános választásokon is. Coloradót amúgy is biztonságosan demokrata pártinak tartják, vagyis Joe Biden valószínűleg Trump „sorsától függetlenül” is el fogja vinni az államot.

A nagy kérdés: „amennyiben a legfelsőbb bíróság helybenhagyja a colorádói döntést, akkor az országos szinten értendő-e,

 vagy ahhoz hasonlóan egyes állami megállapítási folyamatok lesznek-e szükségesek hozzá?”

Trump kampányának szóvivője természetesen közölte, hogy megtámadják a döntést.

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. december 20. 17:23
Trump elkövette azt a hibát, hogy beígérte az ukrajnai háború finanszírozásának leállítását. Márpedig ez nemcsak egy extraprofit termelő vállalkozás, hanem az a vállakozás, amely a birodalmat az agóniából kirántotta és új életre keltette. Ez a háború és a ráhivatkozással teremtett körülmények töltik fel azzal az erővel, amely erő az ellene lázadókkal leszámolásához lehetőséget teremt. a háborúval Európát, mint konkurrenst kiütötte, forrásait átszívja, az eurázsiai együttműködést is csonkolta. Ezért a birodalom Trumpot nem engedheti megválasztani. Az ukrajnai tűszünet így az USA választási kampányának eleme lett, de csak a választásig.
Jose
2023. december 20. 16:50
Jobb helyeken "normális" bírósági eljárásokat folytatnak le minden ügyben. Az USA már egy fejlettebb fokra lépett az emberi civilizáció rögös útján, orr már elég, ha pár pöcs eldönti magának a dolgokat, a tényállást.
Zolotarjov
2023. december 20. 15:44
-Az hittem, te már meghaltál, Bill.. -Én is azt hittem. Felébredtem, és azt hittem, hogy a pokolban vagyok, de rájöttem, hogy csak Coloradoban.. Na, melyik westernben hangzott el a fenti párbeszéd? :)
Haramia
2023. december 20. 12:33
Vannak ott bajok, nem kicsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!