Ezt nem láttuk jönni: az ENSZ szerint az LMBTQ-ellenes törvények miatt nem lehet felszámolni az AIDS-et

2023. december 01. 16:50

Hatvanhét országban van olyan törvény, ami büntethetővé teszi a melegek közötti szexuális kapcsolatot.

2023. december 01. 16:50
null

Az ENSZ egyik magas rangú tisztviselője szerint a homoszexualitás-ellenes törvények megakadályozzák az embereket abban, hogy életmentő egészségügyi szolgáltatásokhoz jussanak, és komolyan akadályozzák a HIV felszámolását – számolt be a Guardian.

Felelevenítették, hogy hatvanhét országban van olyan törvény, ami büntethetővé teszi a melegek közötti szexuális kapcsolatot – amely 67 ország fele Afrikában található, az AIDS által leginkább sújtott kontinensen.

Az ENSZ AIDS-ügyi szerve szerint 

azokban az országokban, ahol nyugodtan szexelhetnek a meleg férfiak, ötször kevesebb a HIV előfordulásának gyakorisága.

„Amikor az LMBTQ+ egyéneket és más marginalizált közösségeket megbélyegeznek és kriminalizálnak, akadályozzák az életmentő egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésüket, és aláássák a HIV-re adott válaszlépéseket” – mondta Winnie Byanyima, az UNAids ügyvezető igazgatója.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 03. 19:13
Az AIDS ma már kezelhető. Kell hozzá PÉNZ...
survivor
2023. december 03. 19:11
Ha az orvost megfizetik, mindent megcsinál....
survivor
2023. december 03. 19:07
Nem jutnak KOTONHOZ ? ? :-)
kukasmacska
2023. december 02. 13:38
Érdekes. Arra tippelek, hogy ugyanezen országokban az összes többi egzotikus betegség előfordulása is rekordokat dönt, és minden egyéb egészségügyi mutató is a bányászbéka hátsó fertálya alatt tanyázik. És úgy általában a fogamzásgátlás se népszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!