Új szelek fújnak Svédországban: „A mecsetek építését le kell állítani”

2023. november 26. 23:24

„Azonnal le kell állítani az új mecsetek létesítését Svédországban, azokat a mecseteket pedig, ahol antidemokratikus propagandát terjesztenek, le kell bontani” – mondta a Svéd Demokraták vezetője a párt kongresszusán.

2023. november 26. 23:24

A Svéd Demokrata Párt szombaton tartotta az országos kongresszusát. A párt vezetője, Jimmie Akesson ünnepi beszédében kijelentette, azonnal le kell állítani a mecsetek létesítését az országban, és egyes mecseteket le kell rombolni az iszlamizmus elleni küzdelem érdekében – írta a svéd Samnytt hírportál.

Azonnal le kell állítani az új mecsetek létesítését Svédországban, azokat a mecseteket pedig, ahol antidemokratikus propagandát terjesztenek, le kell bontani”

– követelte.

A politikus hosszasan foglalkozott az iszlamizmus svédországi térnyerésével, illetve felszólította a rendőrséget és a biztonsági szolgálatokat a vallási gyülekezetek ellenőrzésére.

Akesson azokra a mecsetépületekre utalt, ahol antidemokratikus, svédellenes, homofób vagy antiszemita propagandát vagy általános dezinformációt terjesztenek a svéd társadalomról. 

A svéd miniszterelnök, Ulf Kristersson a médiában azonnal elhatárolódott Akesson szavaitól.

Svédországban nem rombolunk le imahelyeket”

– írta a miniszterelnök közösségi oldalán. Hozzátette, a társadalomnak fel kell lépnie mindenféle szélsőséggel szemben, de ezt demokratikus keretek között kell megtenni.

Fotó: Jonathan Nackstrand/AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2023. november 27. 18:57
ez a recipbroki nem egy tommaso klón? 10 kommentnél kevesebb ennek sem elég, hogy elmondja a semmit.
Gonella
2023. november 27. 18:55
huh, abdullah nagyon fél. a svédacél megvillant!
daermon
2023. november 27. 14:47
Erik a Viking - Atlantisz jelenet. "Hidd el nekem, minden a legnagyobb rendben..."
lájkbajnok
2023. november 27. 13:19
A templomokét is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!