Konzervatív vagyok, aki szinte mindig a republikánusokra szavaz

2023. november 09. 14:40

Mert ők nem demokraták, és a demokraták még rosszabbá tennék az alapból rossz dolgokat.

2023. november 09. 14:40
Rod Dreher
Rod Dreher
X

„Nem vallom magam republikánusnak, de konzervatív vagyok, aki szinte mindig a republikánusokra szavaz. Azt kérdeztem magamtól, »miért?«. Az egyetlen válasz, ami eszembe jutott: »Mert ők nem demokraták, és a demokraták még rosszabbá tennék az alapból rossz dolgokat.« De tényleg, csak ezért.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2023. november 09. 22:23
Én már régen megtanultam egy politikai leckét. Ez az, hogy egy választáson induló 2 politikus vagy párt közül nincs olyan, hogy az egyik jó lenne, a másik pedig rossz! Általában csak egy ROSSZ és egy még ROSSZABB közül lehet választani. Ilyenkor mit tehet a (normálisabb) választó? A kevésbé rosszra szavaz. Nem létezik olyan, hogy tökéletes ember vagy tökéletes politikus.
figyelő4322
2023. november 09. 22:09
ekeke1 2023. november 09. 12:15 Hogy minimális a különbség a 2 párt között, ebben van igazság! Az ùn. 'washingtoni establishment' vagyis a fővárosban tömörült politikai/ gazdasági vezetőségre különösen igaz. A szavazóikra persze ez nem nagyon vonatkozik, azok viszonylag jól elhatárolhatók. Ebben az évszázadban mindkét establishment balliberal irányba tolódott el. A Republikánus szavazó- csoportok érdekes módon inkább jobboldali- konzervatív irányba tértek el. Mondjuk Donald Trump elnöksége ùgymond 'egy lélegzetnyi friss levegő' volt, és ezért IS vált rendkívül népszerűvé a Rep. szavazók között. Persze éppen ezért akarja kivenni a forgalomból őt ez az ún. washingtoni uni-party, mivel normális körülmények között elég könnyen megnyerné a választásokat. Vagyis Trump nem illik bele ebbe az önző politikai katyvaszba!
Csomorkany
2023. november 09. 21:48
Igen, én a FIDESZ-szel vagyok így. Tele velük a hócipőm, de nem kérdés, hogy az ellenfelei még jobban tönkretennék az amúgy is szar dolgokat. Ezért szinte mindig a FIDESZ-re szavazok. De csak ezért.
Szutykok
2023. november 09. 21:16
Ez a parazita dréher féreg a tolvaj cigany fizetett csicskása!:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!