Katonai puccsal fenyegették meg Zelenszkijt

2023. november 27. 12:46

Egy Valerij Zaluzsnijt érintő vita eszkalálódott nyílt fenyegetőzésbe.

2023. november 27. 12:46
null

Marjana Bezuhla, a Nép Szolgája párt ukrán parlamenti képviselője szerint az ukrán vezérkari főnöknek, Valerij Zaluzsnijnak le kellene mondania. Kirohanását azzal magyarázta, hogy Zaluzsnijnak nincs haditerve 2024-re, a „katonaság egyszerűen csak annyit mondott, hogy havonta legalább 20 ezer állampolgárt kell elvinniük”, Bezuhla szerint ezért kell távoznia a vezérkari főnöknek.

Ez pedig úgy tűnik, eléggé felkavarta az ukrán közélet vizét a Strana szerint. Facebook-oldalán ugyanis egy ismert nyugatbarát aktivista, Olekszandr Lemenov a következőképp reagált az ügyre:

„Mit lehet mondani erről a kommunikációs stílusról? Nincsenek szavaim... Még több területet fogunk elveszíteni. De nem mindet, messze nem az összeset. 

És Kijevben valóban lesz hatalomváltás, de nem az orosz kormány, hanem a katonaság által”.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya
 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2023. november 27. 21:29
mivel nincs eredmény, elensky sorsa megpecsételődött. a nyugat kudarcáért ő lesz a felelős. mivel sokat tud, még baja is eshet. szokták mondani: tartós tejet már ne vegyen.
Stingary76
2023. november 27. 20:04
Orosz álhír, dezinformáció. A Nép szolgája párt elnöke már eddig is mindent megtett a népért amit szolgál.
letsgobrandon-2
2023. november 27. 17:39
Tudja valaki mi történt Dél Vietnám miniszterelnökével Ngô Đình Diệm 1963-ra már olyan mértékben elfogadhatatlan volt a személye mind Dél-Vietnámban, mind az Egyesült Államokban, hogy végül november 1-jén – az amerikaiak hallgatólagos támogatásával – sikeres katonai puccsal eltávolították a hatalomból. Másnap kivégezték. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ng%C3%B4_%C4%90%C3%ACnh_Di%E1%BB%87m
letsgobrandon-2
2023. november 27. 17:34
Hitler sem lőtte agyon magát...olyan nincs , hogy egy népíró pöcs megbukjon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!