Az európai progresszió az Oszmán Birodalmat toleranciafesztiválként mutatja be

2023. november 20. 06:14

Magyarország vagy a Balkán szenvedését a nyugati haladók teljesen ignorálják.

2023. november 20. 06:14
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Mindig megdöbbenek, amikor a haladó európai progresszió az Oszmán Birodalmat valami toleranciafesztiválként, a modern multikulturalizmus előképeként akarja bemutatni – meg úgy az egész iszlám világot az európai hódítás áldozataként.

Pannonhalma 3-4 évig volt az iszlám uralma alatt – de minden emberábrázolásnak nekimentek, ahol van orr, az javítás, a sírokon meg látszik máig a nyoma a toleranciafesztiválnak.

Magyarország vagy a Balkán szenvedését az ottomán hódítók alatt ezek a nyugati haladók teljesen ignorálják, miközben könnyezik az Oszmán Birodalom szétverését vagy éppen a jóval rövidebb és sokkal kevésbé pusztító európai gyarmatosítást Észak-Afrikában.

Európa (és Izrael is) gonosz gyarmatosító – de a kereszténység felét elsöprő arab kalifátusok vagy éppen az Oszmán Birodalom – na azok maguk a megtestesült tolerancia.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 16. 22:36
Miért nem vették fel Törökországot az EUba ? Nem értem...
survivor
2023. december 16. 22:35
Guanózacskó nem tudta hogy Törökország NATO tag. Es visszatart 2-3 M migránst....
survivor
2023. december 16. 22:33
Tűzzel- vassal....
tintapaca
2023. november 20. 17:02
Nemcsak a török megszállás és pusztítás értékelése, bemutatása problematikus a magyar történet írásban, hanem az is, hogy a középkort tárgyaló történészeink közül a kanonizáltak mind a katolicizmus és a Habsburg-pártiság téves szemléletével vannak megverve. Ennek pedig az az oka, hogy I. István ugyanúgy kiárusította az országot a pápaságnak, ahogyan politikai elitünk átadta nemzeti vagyonunkat a "demokráciáért" cserébe a nyugatnak a rendszerváltáskor. Azért, hogy hatalomban maradhasson a lecsupaszított országban! Tudnék még cifrábbakat is, de legyen ennyi elég mára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!