Szerdán kinevezik az új szlovák kormányt, élén – immár negyedszer – Robert Ficóval

2023. október 25. 06:57

Az államfő Ódor Lajoséknak megköszönte az öt hónapos munkát.

2023. október 25. 06:57

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök szerdán 14 órakor nevezi ki az új kormányt. A miniszterelnök Robert Fico lesz, pártja, a Smer hat minisztériumot kap. Koalíciós partnerei közül a Hlasnak hét, a Szlovák Nemzeti Pártnak pedig három minisztere lesz.

A kinevezésre kevesebb mint egy hónapot kellett várni a szeptember 30-i választást követően, ahol Robert Fico pártja szerezte meg a többséget, így ők alakíthattak kormánykoalíciót a Hlas-szal és a Szlovák Nemzeti Párttal közösen.

Zuzana Čaputová kedden délután a Grassalkovich-palotában fogadta Ódor Lajos leköszönő miniszterelnököt és a távozó kormány minisztereit, akiknek megköszönte, hogy Szlovákiát öt hónapig elszántan irányították.

(MTI)

Nyitókép: AFP/VLADIMIR SIMICEK

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. november 01. 20:48
Gratulálok a Fidesznek az újabb győzelemhez! Úgy is mondhatjuk, hogy leváltották a magyar miniszterelnököt! Legyetek büszke szlovákok! ps. Fico támogatásával még azt sikerült elérni, hogy egy szabad szemmel jól látható magyar réteg rá szavazott, így nincs magyar párt a parlamentben. Gratulálok!
Janika50
2023. október 25. 12:29
Beszédes kép. Csaputova öklendezik, Fico mosolyog.
altercat1
2023. október 25. 09:27
Várjuk a fejleményeket...
Pandaka pygmaea
2023. október 25. 09:05
Čaputová feje... :D:D:D:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!