Fordulatosan alakulnak a szlovákiai koalíciós tárgyalások

2023. október 06. 17:33

A Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke szembe megy a saját pártjának vezetőségével.

2023. október 06. 17:33

 Robert Fico, a Smer elnöke határozottan elutasította, hogy a Hlas elnöke, Peter Pellegrini kapja meg a miniszterelnöki posztot – írta a napunk.dennik.sk. A portál szerint viszont ennek ellenére is van esély arra, hogy a Progresszív Szlovákia (PS), a Hang – Szociáldemokrácia (Hlas), a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) és a Szabadság és Szolidaritás (SaS) koalíciója létrejöjjön.

Fico a kormányfői posztot mindenképpen magának akarja, és csak a parlament elnöki posztját szánja Pellegrininek.

A KDH elnöke Milan Majerský csütörtökön találkozott Pellegrinivel és Ficóval is, ami után közölte, hogy pártja nem kíván koalícióra lépni a Progresszív Szlovákiával (PS), Majerský ezzel az álláspontjával ellentmondott saját pártja vezetőségének, amely az elnökségben jóváhagyta a tárgyalások folytatását. Ez pedig döntő körülmény a Smer és a Hlas közötti kapcsolat és tárgyalások szempontjából. Mivel így valószínűbb, hogy Fico és Pellegrini mégis megállapodik valamilyen koalíciós formációban. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images /  Alexander Spatari

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johannluipigus
2023. október 06. 17:54
Tudtuk, hogy nehéz dolga Ficonak.
nempolitizalok-0
2023. október 06. 17:37
Fico helyében kiszállnék és új választás. 23%-al és egy rakat szlovák hazaárulóval úgysem nagyon menne semmire.
Mandiner444hu
2023. október 06. 17:36
majd csak lesz valahogy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!