A legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be Franciaországban a késeléses merénylet után

2023. október 13. 22:33

A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, egy húszas éveiben járó csecsen férfit.

2023. október 13. 22:33
MACRON, Emmanuel

A legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be Franciaországban pénteken, miután aznap egy arras-i gimnáziumban egy iszlamista halálra késelt egy tanárnőt és másik két embert megsebesített, az egyikük állapota életveszélyes.

Elisabeth Borne miniszterelnök úgy döntött, hogy a merényleti szükséghelyzet szintjére emeli a Vigipirate nevű terrorellenes készültséget – közölte a kormányfői kabinet azután, hogy biztonsági tanácskozást tartottak az Élysée-palotában Emmanuel Macron köztársasági elnök, a miniszterelnök és a kormány több tagja részvételével.

A merényleti szükséghelyzetet közvetlenül egy merénylet után, illetve akkor vezethetik be, ha egy azonosított terrorszervezet, amelynek a tartózkodási helyét nem ismerik, akcióba lép.

Gérard Darmanin belügyminiszter a TF1 televízióban az Izrael és a Hamász közötti gázai övezeti háborúra utalva kijelentette, hogy a 

rendelkezésre álló információk szerint kétségkívül összefüggés van a közel-keleti események és a merénylet között.

A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, egy húszas éveiben járó csecsen férfit. Később további hét embert állítottak elő, közöttük az elkövető öccsét.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Guillaume Horcajuelo

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. október 19. 03:11
Macron elvtárs is Soros ügynök nem örül az eu felemelőknek , Merkellel a besétáló megszállókkal együtt nagyon tudtak szelfizni .
istvanpeter
2023. október 14. 10:44
A végső megoldás természetesen az, hogy minden iszlamista muszlimot ki kell takarítani Európából, azonban addig is egy abszolút statáriális rendszert kell bevezetni a terroristák ellen és haladék nélkül ki kell irtani őket mind egy szálig.
Kybon
2023. október 14. 10:06
Még nagyon el sem kezdődött a 'Gázátlanítás! Majd akkor tessék riadózni, amikor égni fog az izé, Sancelizé...
contractor-2
2023. október 14. 09:14
Ha vannak a világban nagyobb barmok a Hamasznál is, akkor a csecsenek jó eséllyel pályázhatnak a címre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!