A Fehér Ház elismerte: félnek a zsidó diákok az amerikai egyetemeken

2023. október 28. 08:31

A Nemzetbiztonsági Tanács koordinátora szerint már nyílt antiszemitizmusról lehet beszélni.

2023. október 28. 08:31

Ami egyes amerikai egyetemeken történik Izrael-ellenes tüntetésként, az kimeríti az antiszemitizmust – ismerte el pénteken a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának koordinátora. John Kirby egy sajtóbeszélgetésen kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy vannak felsőoktatási intézmények, ahol a zsidó diákok félnek, és megfélemlítést szenvednek el, ami 

elfogadhatatlan” és „ellentétes azzal, amit az Egyesült Államok képvisel”.   

A fehér házi illetékes ugyanakkor arról is beszélt, hogy a muszlimok elleni gyűlölet sem elfogadható, ami széles körben tapasztalható. 

Kétállami megoldásban hisznek

John Kirby kifejtette, hogy a Közel-Keleten kialakult konfliktusnak nincs köze az iszlám világ és a nyugat közötti szembenálláshoz, hanem egy terrorszervezet támadása következtében alakult ki a konfliktus. Megállapította, hogy Washington tovább dolgozik az izraeli-szaúdi kapcsolatok normalizálásán, az izraeli-palesztin viszony rendezését illetően pedig 

a kétállami megoldásban hisz.   

Arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok továbbra sem húz meg „vörös vonalat” Izrael számára, hanem feltétel nélkül biztosítja a katonai támogatást a Hamász elleni műveletekhez. John Kirby az izraeli hadsereg által a Gázai-övezetben végrehajtott szárazföldi műveleteket többszöri kérdésre sem kommentálta, és úgy vélte, hogy annak nem lesz következménye a Hamász által fogolyként tartott külföldiek elengedésére vonatkozó tárgyalások eredményességére.   

(MTI)

Nyitókép: Angela Weiss / AFP

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 28. 18:53
Helyes. Szokják csak az őseik nyomán, mert ez a végzetük sokezer éve.
survivor
2023. október 28. 12:59
Nálunk viszont verik a Pankotait... ja nem. Pedig megérdemelné....
survivor
2023. október 28. 12:56
Orbán a hibás....
Ebihal
2023. október 28. 12:39
Es mikor nem fosonkodnak? Nem kellett volna szivos aknamunkaval lecsokkenteni a feherek szamat, es nem lenne tele a gatya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!