Szlovák lap: Robert Fico láthatóan szívesen merít Orbán Viktor politikájából

2023. szeptember 13. 09:01

A Denník N cikke szerint mindketten populista vezetők és a békét szorgalmazzák.

2023. szeptember 13. 09:01

A Denník N keddi cikkében az Orbán Viktor és Robert Fico kampánya közötti különbségeket és hasonlóságokat boncolgatta. Az írás szerint mindketten karizmatikus politikusok, populista vezetők, 

bár az egyikük a baloldalhoz, a másikuk a jobboldalhoz áll közelebb. 

A cikk szerint mindketten népszerűek a saját országukban, különösen az idősebb szavazók és a kisebb városok és falvak lakói körében. A lapban kiemelik: Orbán sikeres 2022-es kampányában nagy szerepet játszott, hogy a Fidesz kormánypártként több százmilliárd forintot tudott szétosztani az állami költségvetésből a magyaroknak. 

Mindketten a béke pártján

A véleménycikkben megemlítik azt is, hogy egy héttel az orosz offenzíva megindulása után a magyar kormány megtalálta a megoldást: 

a béke és biztonság politikáját hirdette.

Ez ugyanazt jelenti, amit Fico a jelenlegi kampányban hangoztat: az ország nem a háború, hanem a béke oldalán áll, „nem szállíthatunk fegyvert Ukrajnának, semmi közünk a két ország problémáihoz”. További hasonlóságként említik, hogy az az LMBTI+ embereket, Soros Györgyöt, és a migránsokat mindketten „ellenségeknek tekintik”. A lap szerint nem lenne meglepő, hogy ha Fico hatalomra kerülne, aki nemcsak retorikailag utánozza Orbánt, hanem abban is, hogy igyekszik állami forrásokat felhasználni a hatalma megszerzése és megtartása érdekében.

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2023. szeptember 14. 08:43
"mindketten populista vezetők és a békét szorgalmazzák" Inkább legyen így mert ha ennek az ellenkezőjét irom -> "mindketten liberális vezetők és a haborút szorgalmazzák" Kiráz tőle a hideg.
Lajoss
2023. szeptember 13. 17:29
Két kártékony idióta.
Agnieszka
2023. szeptember 13. 14:48
"hogy az az LMBTI+ embereket, Soros Györgyöt, és a migránsokat mindketten „ellenségeknek tekintik”. " Ezt honnan veszi? Orbán nem ellenségnek tekinti őket, hanem olyanoknak, akikkel nem ért egyet, vagy nem kér belőlük. Ezek a libsik, magyar, szlovák mindegy, mikor különböztetik meg az illegális migrációt a legális menedék kéréstől, munka vállalástól? Orbán meg akarja óvni a kiskorú gyerekeket az LMBT propagandától, nem akarja , hogy Soros pénzelte "civilek" terjesszék a társadalmat bomlasztó tanaikat, illegális migránsok vonuljanak csapatostul át az országon. Már csak azért sem, mert ha nyilvántartásba vesszük őket a görögök helyett, mert ott léptek be az EU-ba, akkor a németek visszaküldik őket hozzánk, hiába hazudja a sok liberálbolsi, hogy a migránsok nem is hozzánk jönnek.
states-2
2023. szeptember 13. 14:30
Orbán világpolitikai tényező, a komcsikat pedig megüti a laposguta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!