Szlovák lap: Európa kihalóban, a franciáktól kell tanulni, a magyarok csak öntik a családokba a pénzt

2023. szeptember 12. 08:16

A Denník N szerint Európa kihalóban van, de a magyarok és a lengyelek megoldása nem működik. Bezzeg a franciák a bevándorlással!

2023. szeptember 12. 08:16

A Denník N online felületén megjelent cikk szerint egyetlen ország sem tudja megoldani a demográfiai válságot Nyugaton, bár úgy vélik, a franciák állnak hozzá a legközelebb. Hozzáteszik: „Magyarország és Lengyelország pénzt önt a családokba, de ennek nincs hatása”. A szerző szerint „a populisták számára a demográfiai válság olyan dolog, amelyre egyszerű receptet kínálnak. Egyetlen bökkenője van: a gyakorlatban (szinte) egyáltalán nem működik”.

„Az európai populisták és szélsőjobboldaliak koronázatlan vezetője, Orbán Viktor 

magyar miniszterelnök 2015 óta tart csúcstalálkozót a témában” – fogalmaz a cikk írója, tehát újra sikerült leszélsőjobboldalizni a demokratikusan megválasztott magyar kormányfőt. A provokatív szerző kiemeli: a találkozót kétévente tartják Budapesten, a mostani alkalomra pedig most csütörtökön kerül sor a tervek szerint.

Más országokhoz hasonlóan Franciaországban is vannak pénzbeli támogatások a gyermekes családok számára. Mindez nem tér el jelentősen attól, amit más országok tesznek, így ez a francia siker továbbra is rejtély, írják. 

„Franciaországnak kidolgozott családpolitikája van, a bevándorlás is hozzájárul a magasabb termékenységhez, 

de e nélkül is a rangsor élmezőnyébe tartozna” – mondta Branislav Bleha demográfus.

Fotó: Facebook

 

Összesen 287 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hinike2
2023. szeptember 12. 20:01
egy helyi barom
KBA98
2023. szeptember 12. 17:06
Soha nem volt országuk, csak egy pár éve van, ha beengedik a migránsokat ez se marad meg! Ennyire hülyék!
Kacorka
2023. szeptember 12. 16:43
A fene bánja, ha a tótóok lecserélődnek, a betelepülőkkel majd lepacsizzuk Trianont, ők nem nem ragaszkodnak a matica slovenska eszméjéhez...
Bakandri
2023. szeptember 12. 14:26
"Franciaországnak kidolgozott családpolitikája van, a bevándorlás is hozzájárul a magasabb termékenységhez, " Így van kedves BLEHA, jó sok semmirekellő támogatása, az egy jó családpolitika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!