Román nacionalista politikus: Orbán Viktor a jelenkor Kossuth Lajosa

2023. szeptember 13. 15:14

Mihai Tîrnoveanu szerint Orbán Viktor azon munkálkodik „a romániai segítőivel, hogy Erdély ismét Magyarország részese legyen”.

2023. szeptember 13. 15:14
null

Mihai Tirnoveanu, a Nemzet útja (Calea neamului) nacionalista egyesület elnöke előbb belekötött Gábor Áron kézdivásárhelyi szobrába, majd mondott egy igen erőset Orbán Viktor magyar miniszterelnökről – írja a Maszol.ro

Az úzvölgyi temető történései kapcsán több ízben is nacionalista szítást végző Mihai Tîrnoveanu Kézdivásárhelyen népszerűsítette Avram Iancut, és azt is elmagyarázta, miért „haragszanak” Gábor Áronra. Tîrnoveanunak az a sérelme Gábor Áron és szobra ellen, hogy az ágyukat és puskaport gyártott, amiket aztán a magyar hadsereg a mócok ellen is felhasznált. A portál azonban felhívta a figyelmet, hogy a lőporgyártást az esztelneki Nimródnak becézett Szacsvay János végezte, Gábor Áronnak semmi köze nem volt a puskapormalomhoz. A mintegy hetven ágyú egyébként jórészt Háromszék önvédelmi harcához járult hozzá.

Ennél is érdekesebb volt azonban az, hogy a nacionalista vezető Erdély elcsatolásának rémképével is riogatta a nézőit. Nem kevesebbet állított, minthogy 

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a jelenkor Kossuth Lajosa, aki azon munkálkodik a romániai segítőivel, hogy Erdély ismét Magyarország részese legyen”.

Tirnoveanu ezután kijelentette, hogy Avram Iancu arcképét minden olyan településre elviszik, ahol úgy érzik, szükség van erre. Közelebbi állomásokat is nevesített, így Székelyudvarhelyt és Sepsiszentgyörgyöt.

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 08. 20:08
Bár igaza lenne! De nem nézem ki belőle. Mármint a jelenkorból. Amúgy is Mária Terézia a példakép és a degenerált famíliája, nem a hazafi Kossuth Lajos. Kossuth Lajos politikáját Kossuth Lajos óta eddig egyedül Sir Winston Churchill vállalta fel és próbálta meg érvényesíteni Jaltában, de neki sem sikerült. Az 1848-as célokat egyik magyarországi hatalom sem képviselte azóta és meg sem próbálta megvalósítani. Nem csak uniót nem akarnak Erdéllyel, de az idegen katonák sem zavarják őket Magyarországon és a magyar katonák sem Afganisztánban, Irakban. Szégyen, hogy Kossuth Lajos nincsen rajta a pénzen. A "bölcs" Deák lemondott Magyarország szabadságáról és függetlenségéről, amihez semmiféle joga nem volt sőt alkotmányellenesen tette. Magyarország alkotmánya - az igazi, nem a narancssárga pártalaptörvény - ugyanis úgy kezdődik, hogy Hungaria semper libera - Magyarország örökké szabad.
Obsitos Technikus
2023. szeptember 13. 20:44
Bebaszna, ha az lenne...
nemecsekerno_007
2023. szeptember 13. 17:22
Mi lesz menni kell harcolnotok Moldovába, román?!
Pelso j.
2023. szeptember 13. 16:54
te, román, konkrétan miből áll az a munkálkodás? -szóvirágokon és olcsó illúzió keltésen kívül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!