„A demokrácia és a jogállamiság már nem magától értetődő az EU-ban, Magyarország már nem demokrácia” – Katarina Barley újfent támadja hazánkat

2023. szeptember 25. 09:43

Az EP alelnöke aggodalmainak adott hangot: „ha nem sikerül az Európai Parlamentet ellensúlyként felállítani, akkor egy jobboldali populisták által uralt közösség lesz az Európai Unióból”.

2023. szeptember 25. 09:43

A Tagesspiegel beszámolt arról, hogy a berlini SPD (Németország Szociáldemokrata Pártja) szombaton megválasztotta jelöltjeit a jövő évi európai parlamenti választásokra. Ennek kapcsán Katarina Barley német európai parlamenti képviselő és az Európai Parlament alelnöke, „döntő választásról” beszélt. A választási kampányt ennek szellemében kell lefolytatni.

Ezt is ajánljuk a témában

A demokrácia és a jogállamiság már nem magától értetődő az EU-ban, Magyarország már nem demokrácia”

– mondta, utalva a „hatalmi ágak szétválasztásának hiányára és a már nem független igazságszolgáltatásra”.

Ugyanakkor a fasiszták más országokban is erősek, például Svédországban vagy Olaszországban – tette hozzá. Barley felhívta arra a figyelmet, hogy nagyon erős ellenfelekkel állnak szemben, ezért szövetségeket kell kötni ellenük.

Ha nem sikerül az Európai Parlamentet ellensúlyként felállítani, akkor egy jobboldali populisták által uralt közösség lesz az Európai Unióból”

– hangoztatta Barley.

Nyitókép: Ina Fassbender / AFP 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Weszter
2023. október 04. 09:14
Inkább a populista jobboldal bármilyen változata, mint a libsi baloldal. Ezek rosszabbak mint a komancsok.
KBA98
2023. szeptember 25. 17:35
Hülye pi a!
Perger
2023. szeptember 25. 15:45
Az Európai Uniónak valóban egy jobboldal által uralt közösségre van szüksége és néhány évre, hogy ezt a "mocskot kitakaríthassa"!
Falióra tábornok
2023. szeptember 25. 14:36
aszongya az isten névtelen barma: "támadja hazánkat" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!