Vettel már sajnálja, hogy hatalmas karbonlábnyomot hagyott

2023. augusztus 16. 09:40

Állítása szerint, mikor először megnézte, hogy repülővel és autóval mennyit szennyezte a környezetet, négyszáz tonna kibocsátást számolt össze.

2023. augusztus 16. 09:40
Abu Dhabi F1 GP 2022 - Sunday

A négyszeres világbajnok Forma-1-es pilóta állítása szerint pár éve kezdte mérni, mekkora környezeti lábnyoma van. Sebastian Vettel egy minapi interjúban arról beszélt, a szén-dioxid kibocsátása elborzasztotta, amit nagyon sajnál. 

Miután megpróbálta visszaszorítani a saját maga által keltett környezetszennyezést, éves szinten hatvan tonnára sikerült visszaszorítani a karbonlábnyomát, azonban ez is hatszorosa annak, mint amennyit egy átlag német állampolgár generál. 

A német versenyző karrierje utolsó éveiben rendszeresen szólalt fel a versenyeken társadalmi témákban, többek között a környezetszennyezés ügyében is. A pilóta tavaly év végén vonult vissza, jelenleg egy svájci tanyán él családjával. 

Nyitókép: Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP


 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. augusztus 16. 13:49
Álszent.
Szkepszis
2023. augusztus 16. 12:17
Egy igazi német gyökér! 4 vb címmel a zsebében kezd el moralizáln a kurva anyját! Csak a fizikát meg a kémiát kellett volna 10 évesen megtanulni!
noge
2023. augusztus 16. 11:54
"Állítása szerint, mikor először megnézte, hogy repülővel és autóval mennyit szennyezte a környezetet, négyszáz tonna kibocsátást számolt össze." - Nem elképedni kell, hanem szedd össze az utolsó atomig, te gyökér!
solothurn
2023. augusztus 16. 11:46
Menjen el faekével és vízibivallyal szántani a hülye Vettel, annak a tevékenységnek minimális a CO2 lábnyoma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!