Nemzetbiztonsági szakértő: Egyértelmű, hogy emögött ott van Putyin, kétségkívül ő engedélyezte!

2023. augusztus 24. 15:49

Kis-Benedek József nem gondolja, hogy lesz bármiféle független vizsgálat az ügyben, legfeljebb olyan, amit az orosz légvédelem folytat le.

2023. augusztus 24. 15:49
Yevgeny Prigozhin, the founder of the Russian private security company Wagner shared video

Jevgenyij Prigozsin megölésével kapcsolatban Kis-Benedek József az InfoRádiónak elmondta, elég egyértelműen meg lehet állapítani, hogy a Wagner-vezér gépét lelőtték. Állítása szerint a jelek arra engednek következtetni, hogy nem műszaki probléma történt.

Kis-Benedek József elmondta, hogy az orosz állami és katonai vezetés között egy ideje már komoly ellentétek, belső viták tapasztalhatók, 

ami miatt egyes személyeket igyekeznek kivonni a forgalomból. 

Állítása szerint a sikertelen puccskísérlet után tudható volt, hogy azt felelősségre vonás nélkül nem úszhatja meg. Az Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes tanára úgy fogalmazott, hogy „az orosz vezetés bosszút áll azokon, akik nem fogadják el Vlagyimir Putyin vezetési stílusát, illetve azt a politikát, amit folytat, nemcsak Ukrajnában, hanem általában”.

Kiemelte, hogy szerinte az orosz vezetés hibát követett el azzal, hogy „lefejezte” a Prigozsin-csoportot. Szavai szerint 

„elég egyértelmű, hogy e mögött ott van Putyin, kétségkívül, hogy engedélyezte”.

Kis-Benedek József nem gondolja, hogy lesz bármiféle független vizsgálat az ügyben, legfeljebb olyan, amit az orosz légvédelem fog lefolytatni.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. augusztus 25. 08:06
Olyan nincs, hogy kétség kívül. Egy háborúban különösen nem. Árulást követett el, ezért a helyzetből és az országból való "kilépése" éppoly logikus, mint az, hogy Putyin áll mögötte.
Uztu
2023. augusztus 25. 07:16
Melyik? A rákos vagy a halott klón volt?
Obsitos Technikus
2023. augusztus 24. 22:33
Jaj ez az ÁJULT igyekezet...
Türelem
2023. augusztus 24. 20:13
A szakértőnek megmondták, hogy mit kell mondania.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!