Nagyszabású közös hadgyakorlatba kezdett az ausztrál, az amerikai, a japán és az indiai haditengerészet

2023. augusztus 11. 09:32

A négy ország csütörtökön felszólított minden, az indiai-csendes-óceáni térségben aktív országot, tartsa be a nemzetközi jogrendet.

2023. augusztus 11. 09:32
usa flotta

Az augusztus 21-ig tartó, Ausztrália keleti partjainál – a többi között a Sydney-öbölnél – zajló hadgyakorlaton egyebek mellett tengeri és légi védelmi kapacitásokat gyakorolnak, 

a műveletben mintegy kétezren vesznek részt. 

Emellett bevetnek irányított rakétarombolókat, F-35A lopakodó repülőgépeket, P-8A járőrrepülőgépeket is, éles lövészet lesz, valamint a közös kommunikáció összehangolását is gyakorolják – tudatta az ausztrál védelmi minisztérium. 

Már 27. alkalommal rendezik meg a Malabar hadgyakorlatot

A négy ország haditengerészeti parancsnoka csütörtökön felszólított minden, az indiai-csendes-óceáni térségben aktív országot, tartsa be a nemzetközi jogrendet. Karl Thomas, az amerikai hetedik flotta parancsnoka  újságírók előtt ugyanakkor kiemelte, 

a hadgyakorlat egyetlen más ország ellen sem irányul, 

a résztvevők csupán a közös védelmi együttműködést kívánják elmélyíteni. Idén már 27. alkalommal rendezik meg az 1992-ben indult Malabar hadgyakorlatot, amely eredetileg az Egyesült Államok és India kétoldalú műveleteként indult.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2023. augusztus 11. 10:48
India figyel és elemez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!