Felmérés: nem lesz magyarokat képviselő párt a szlovák parlamentben

2023. augusztus 18. 10:27

Pedig három ilyen párt is indul majd a szeptember végi választásokon.

2023. augusztus 18. 10:27

A Paraméter.sk oldalán megjelent cikk szerint ha Szlovákiában most lennének a választások, akkor a magyar kisebbséget képviselő pártok közül 

a Szövetség mindössze 2,5%-ot, a Modrí-Híd páros 2,1%-ot, míg a Magyar Fórum és társai 0,8%-ot kapnának. 

A portál az AKO nevű közvéleménykutató cég legfrissebb felmérési adataira támaszkodik.

Koalíció is alakulhat

A kutatás szerint a legesélyesebb Smer és a PS nevű formáció között egyre kisebb a különbség. Míg Fico pártja 19,2 százalékon áll, addig a Michal Šimečka vezette PS 17,8 százalékot érne el, amely a Paraméter szerint azt is jelentheti, hogy a Smer koalícióra kényszerülhet majd Peter Pellegriniék Hlas-SD pártjával. 

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2023. augusztus 18. 18:27
Úgy tűnik, Szlovákia magyarsága elesett. Ott már olyan mértékű lehet a szellemi-lelki asszimiláció, hogy a magyarsága által vezérelt tömb nem tud bevinni pártot a parlamentbe. Megfelelő képességű karizmatikus politikusuk sincs ehhez.
buvu456
2023. augusztus 18. 15:14
Szlovákia gazdaságának kampó. 30 éve nem volt egy normális vezetése. A legnagyobb vállalatok külföldi kézben, nincs ásványi kincs vagy nélkülözhetetlen technológia, saját ipara. 92-ben a délszláv háborúhoz hasonló konfliktust Duraynak hála, sikerült elkerülni, de az amcsik gazdaságilag kisemmizték az országot. Mielőtt kárörvendően felhorkantanánk, nem árt tudni, hogy rengeteg Magyar érdekeltségű cég van náluk (közel 5000 cég, élén a Mol) , illetve a mi gazdaságunk is szorosan kapcsolódik a Szlovákra. Az 5 -10 milliós országok gazdaságilag gyakorlatilag védtelenek, Demográfiailag emberfeletti törekvésre van szükség . Erre lett volna jó a V4, de azt az amcsik szétrobbantották....egy nagy válság küszöbén állunk. Ha Orbán jól sakkozik, Országunk gazdasági befolyása odaát jelentősre nőhet, ha a nagyok mögénk állnak...
Falióra tábornok
2023. augusztus 18. 12:30
minek? a mandiner fidesztálib bölcsészmérnökeinek külpolitikai szakkollégiuma már megszakértette, hogy a magyaroknak fico kell. :DDDD
II.baljoska61
2023. augusztus 18. 12:27
Amire a mocskos Fidesz rátenyerel, az tönkremegy.... Addig volt jó magyar képviselet Szlovákiában, amíg a debil hazaárulók bele nem avatkoztak ott is mindenbe.. Lassan a románoknál is ez lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!