Beleálltak Szijjártóba a szlovák EP-képviselők

2023. augusztus 15. 10:14

A képviselők „felhívták Szijjártó figyelmét, hogy Szlovákia a Transparency International korrupció-érzékelési rangsorában 28 hellyel áll jobban, mint Magyarország”.

2023. augusztus 15. 10:14

Ivan Stefanec (KDH) szlovák EP-képviselő hivatalos levelet kezdeményezett Szijjártó Péter magyar külügyminiszterhez – amelyet hét másik szlovák EP képviselő is aláírt – a szlovák rendőri szervek fellépésével kapcsolatos közelmúltbeli megjegyzései kapcsán, írja az Aktuality.sk.

A magyar diplomácia vezetőjének írt levelében Stefanec emlékeztetett arra, hogy a demokratikus országokban a rendőri hatóságok politikai beavatkozás nélkül járnak el. Stefanec és más szlovák EP képviselők arra is felhívták Szijjártó figyelmét, hogy

Szlovákia a Transparency International korrupció-érzékelési rangsorában 28 hellyel áll jobban, mint Magyarország, amely a 77. helyen áll.

Korábban a Mandiner beszámolt róla, hogy a Paraméter szlovák lap szerint a „külpolitikailag elszigetelt” Orbán-kormánynak jól jönne, ha a magyarok sanyargatásában jeleskedő smer-esek kerülnének hatalomra. Mint írják: „Orbán beficult minisztere komplett hülyének nézi a szlovákiai magyarokat!”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bulldog Orange
2023. augusztus 15. 19:56
Vicces tótok, akik egy gittegylet adataira hivatkoznak... Feltételezném, hogy a kisebbségi jogokban is előttünk járnak... Valahogy mégis inkább lennék magyarországon szlovák vagy román, mint ezeknél magyar ...
Obsitos Technikus
2023. augusztus 15. 16:02
Na jóba köttök bele :-D
Hopszjuliska
2023. augusztus 15. 15:59
Ha a korrupciós lista azt nézi mennyi nyugati nagyvállalkozó viszi ki az itt termelt javakat, akkor nem is olyan rossz az a 77. hely. Nagyon fáj az úniónak, hogy magyar vállalkozók dolgoznak Magyarországon!
bagyadtsolomon
2023. augusztus 15. 15:23
Transparency International. Aha... Milyen aktívak voltak Malina Hedvig ügyében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!