A német hírszerzés lehallgathatta a Prigozsin és Lukasenko közötti megbeszéléseket

2023. július 07. 18:56

A hírszerző szolgálat egyelőre nem hajlandó kommentálni az információt.

2023. július 07. 18:56

Az ARD médiacsoporthoz tartozó WDR és NDR német műsorszolgáltatók újságírói vizsgálat útján megállapították, hogy a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) lehallgatta Jevgenyij Prigozsin és Alekszander Lukasenko fehérorosz elnök beszélgetéseit az oroszországi puccskísérlet idején – olvasható az MK.ru cikkében. A német újságírók azt állítják, hogy 

a BND közvetlenül értesült Lukasenko közvetítői szerepéről. 

Az események előtt egy héttel azonban a német hírszerzés már kapott információkat arról, hogy mindez megtörténhet, de ezt az információt nem tudta az ellenőrizni és megerősíteni. A BND csak június 23-án este, közvetlenül a lázadás kezdete előtt tett jelentést a kormánynak. Maga a hírszerző szolgálat nem volt hajlandó kommentálni ezt az információt.

Nyitókép: HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka-2
2023. augusztus 16. 14:46
orbánia elkezdett agonizálni,a diisznóimádó,(a legegészségtelenebb kaja)focista fiúk,akikből nagyobb tolvaj lett,mint ezer fletóból most néznek szembe Orbán nagy pofájának az edményeivel.Már csak Bulgáriában szarabb az élet,sebaj lényeg,hogy az Orbán maffia több ezer milliárd fölött diszponál, persze csak a magyarok érdekében Ha ha ha.
Gullwing
2023. július 08. 17:55
Ja persze, az angol tudósokkal együtt...:D
templar62
2023. július 08. 10:58
Az apokalipszis könyvéből olvassák .
templar62
2023. július 08. 10:47
Nicht beszarren .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!