Robotrendőröket vetnek be Szingapúrban

2023. június 18. 08:43

Szolgálnak és figyelnek.

2023. június 18. 08:43
null

Éberen figyelő robotrendőröket telepítettek a szingapúri reptérre  – írja a CNN. A járőröző robotok a rendőri jelenlétet biztosítják az épületben akkor is, ha nem jár humán rendőr a környéken. A robotok minden irányba látnak és közvetítik a látottakat a rendfenntartó erők központjai felé, kordonokat tudnak kifeszíteni és figyelmeztetni tudják a helyszínen álló embereket hanggal vagy kijelzőjükkel. De az emberek is tudnak kommunikálni a roboton keresztül a rendőrséggel, egy rajta lévő gomb lenyomásával.

A szingapúri rendőrség szerint a robotokat fokozatosan betelepítik az egész városba is.

A Covid-járvány idején robotkutyák járták Szingapúr utcáit, a helyieket a szigorú távolságtartás betartására figyelmeztetve. Ugyanakkor takarító robotok is működnek az ázsiai városállam közterein.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 18. 15:19
Nagy a munkaerőhiány, csakúgy, mint Magyarországon. Vagy csak nem akarják megfizetni a munkaerőt, csakúgy, mint Magyarországon. Járőröző rendőrök nem igazán léteznek Magyarországon. Sem.
Rodolfo
2023. június 18. 10:30
Robocop ettől még elég messze van.
Neduddgi
2023. június 18. 10:11
Állítólag valami John Connorról motyognak folyamatosan.
Obsitos Technikus
2023. június 18. 10:03
Dredd bíró megérkezett :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!