Megjelent a székely és a HLM-zászló a Montenegró elleni meccsen, teljesen kiakadtak a románok

2023. június 19. 17:29

A legnagyobb román sportlap ugyanakkor megállapította, hogy ez alkalommal nem lengettek a szurkolók Nagy-Magyarország-zászlót.

2023. június 19. 17:29
null

Gól nélküli döntetlent játszott Montenegróban a magyar válogatott az Európa-bajnoki kvalifikációs sorozat harmadik játéknapján, szombaton. A mérkőzés után azonban, úgy tűnik, nemcsak a szövetségi kapitány és a játékosok értékelték a látottakat. 

A Magyar Jelen vette észre, hogy Romániában nem a meccs eredménye, hanem a magyar szurkolóknál feltűnt székely és HLM-zászlók váltottak ki ellenérzéseket. A lap a gsp.ro, a legolvasottabb román sportnapilap internetes oldalát szemlézve bukkant rá arra a cikkre, amelyben arról írtak, hogy

A Magyar Jelen emlékeztetett: a románokat nem először zavarja a székely lobogó, már többször is kérelmezték, hogy az UEFA és a FIFA tiltsa ki a stadionokból.

Kifogásolták a Szűz Máriá-s zászlót is

A román sportlap cikkében kifogásolta a HLM-drapéria jelenlétét is. A HLM – Hun Loves Mary egy magyar szurkolói kezdeményezés, melynek jelentése, hogy a magyarok szeretik Szűz Máriát. A válogatott meccsein rendre feltűnő zászló első királyunkat, Szent Istvánt ábrázolja, amint térdelve felajánlja a Szent Koronát Szűz Máriának – ismertette a Magyar Jelen.

A gsp.ro a zászló kapcsán úgy fogalmazott, hogy az

Felidézték, hogy a magyar válogatott játékosai már a 2021-es Eb-n is visszautasították a térdelést, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pedig arról beszélt, hogy „a magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le”.

A román sportlap arra is kitért, hogy a magyar válogatott tavaszi mérkőzéseivel ellentétben Nagy-Magyarország-zászló ezúttal nem volt a lelátón.

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 22. 06:13
Szóval a románokat irritálja a történelem ezért be kellene tiltani. Ha engem meg ők irritálnak, az ő betiltásukat is lehet kérni?
salamonhihii
2023. június 20. 07:36
Szarják le a Amikor a krvák hirdetik a szüzességet. Azt röhögöm bennetek mélymagyar birkalényekben, hogy ti is tudjátok, hogy szellemi képességek terén a társadalom legalacsonyabb rétegéhez tartoztok.""Valamikor a '40-es évek elején Csortos Gyula épp hazafelé sétálgatott, egyszer csak egy nyilas egyenruhás suhanc jött vele szemben: -Kitartás,művészet úr ! -Faszt. Tehetség ! - igazította helyre Csortos. " .A FideSS hazafisága és a kdnp kereszténysége pont olyan mint az utcalányok szüzessége. A templom és család duma a hülyéknek szolgál, pont úgy, mint a hazafiság, magyarságtudat és tsai. A lopás meg a money - az a fontos, a többi csak maszlag.És iszonyatosan utáltok ezért mindenki aki nálatok csak egy fél fokkal műveltebb, tanultabb.Már azt nem képzeljétek magatokról, hogy ti vagytok a magyarok protípusai. Ti a debil irredenta nacionalisták protípusai vagytok, pont olyan büdös lábú tahók mint a szomszéd népek nacionalista széljobber szavazói hehee..
Aegopolis.
2023. június 19. 22:03
Akkor most igazuk volt a románoknak, vagy nem? A HLM tényleg a BLM-re adott válasz?
jánosbácsi
2023. június 19. 21:59
Mi lenne akkor, ha csapatok fociznának a szurkolók meg szurkolnának?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!