Vádirat Trump ellen: akár 400 év börtönre is ítélhetik a volt elnököt

2023. június 10. 11:05

Harminchét vádpontból álló vádiratot hoztak nyilvánosságra a volt amerikai elnökkel szemben.

2023. június 10. 11:05
null

Új vádiratot tettek közzé Donald Trump ellen. Amerikai ügyészek 37 vádpontban sorolják fel a volt elnökkel szembeni problémás ügyeket.

A vádpontok többségében a kémkedési törvény megsértésével vádolják Trumpot. Többek között azzal, hogy megtagadta és elrejtette minősített dokumentumok visszaadását, ezzel akadályozva az igazságszolgáltatást. Trump állítólag utasította munkatársait, hogy a dokumentumokat rejtsék el a nyomozók és egy alkalommal saját ügyvédje elől is – írja a Magyar Nemzet.

A dokumentumok többsége külföldi országokról vagy amerikai katonai képességekről gyűjtött hírszerzési adatokkal foglalkozik, így a vádirat arra figyelmeztet, hogy nyilvánosságra hozataluk „veszélyezteti az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, a hadsereg biztonságát, a külföldi kapcsolatokat, valamint az emberi forrásokat és az érzékeny hírszerzési módszerek további életképességét”.

A kémkedési törvény megsértéséért akár tíz év börtönbüntetés is kiszabható, míg a vádiratban szereplő többi dokumentumért húsz év. Ha minden pontban bűnösnek találnák, és a maximális ítéletet kapná, akkor a bíróság négyszáz évre küldené börtönbe Trumpot – írja a Breitbart nyomán a Magyar Nemzet.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrjkovacs
2023. június 10. 23:54
madarat tolláról, embert barátjáról!
Töki
2023. június 10. 21:55
Micsoda koncepciós per!
letsgobrandon
2023. június 10. 15:16
ennyire fosnak a narancsembertől... hahahaha
Akitlosz
2023. június 10. 14:03
"Vádirat Trump ellen: akár 400 év börtönre is ítélhetik a volt elnököt" Mert egy tökkelütött, dedós ország. A 400 év börtön semennyivel nem súlyosabb büntetés, mint a 20 év börtön. Hasonlóképpen a háromszoros életfogytiglan sem súlyosabb büntetés az egyszeresnél. Egy kretén ország ezt persze képtelen felfogni. Annyi ésszel 400 kvintillió évre is ítélhetnék, az lenne ám az igazán súlyos és elrettentő büntetés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!