Ahogy telik az idő, egyre kevesebbet tudni Von der Leyen Pfizer-megállapodásáról

2023. május 27. 15:21

Mintha eltűnős tintával írták volna alá – fogalmaz a Politico.

2023. május 27. 15:21
null

Mintha eltűnős tintával írták volna alá az Európai bizottság és a Pfizer megállapodását – az idő múlásával egyre több részlet tűnik el, és egyre kisebb az esélye, hogy kiderüljön az igazság – írja a Politico.

Jó ideje viták vannak akörül, hogy mi lehetett az Ursula Vond der Leyen és Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója között váltott szöveges üzenetek tartalma, amelyekben a BioNTech/Pfizer vakcina 1,1 milliárd adagjáról egyeztettek még 2021. áprilisa előtt. Az erre vonatkozó kérdésekre a bizottság továbbra is csak egy egyértelmű „no comment” (nem kommentálják) kijelentéssel reagál.

Pénteken a Bizottság közölte, hogy régóta várt megállapodásra jutott a Pfizerrel a szerződés feltételeinek felülvizsgálatáról.

Az új egyezség értelmében csökkentik a még 2023-ra rendelt 450 millió adagot, és szétosztják a következő négy évre.

De ez az összes hivatalos információ. A Bizottság nem hozza nyilvánosságra sem a tagállamok által megvásárolni kívánt új adagok számát, sem a módosított szerződés pénzügyi feltételeit.

Az átláthatóság hiánya eddig is jellemezte ezt az üzletet, írja a brüsszeli lap. A Bizottság – az európai ombudsman rosszallása ellenére – elutasította, egy brüsszeli újságíró kérelmét, hogy hozzáférhessen a dokumentumokhoz, amelyek betekintést engednének Von der Leyen és Bourla állítólagos üzeneteibe. Továbbá Von der Leyen nem volt hajlandó válaszolni az Európai Parlament COVID-19-bizottság tagjainak kérdéseire sem.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. május 27. 21:10
Mint ahogyan azt is elfogadják, hogy nem ő mondta a puccosseggűnek, hogy zárja el a vezetéket!!!!!!!!!!! No és kuss is van róla!!!!!!!!!!!! Mint ahogyan arról is, hogy Bidennel megegyezve kezdte bevezetni a szankciókat. Még arról is megegyeztek, hogy több lépcsőben legyen, minden aljasságban Bidennel együtt, hogy kirobbanjon a háború........ Leyennek nem börtönben lenne a helye hanem Tennesseeben, vagy Oregonban !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hini
2023. május 27. 20:29
ezek oktatnak bennünket....
I.N.R.I.
2023. május 27. 19:34
Egy grafénrácsba zárt mRNS amit oltásnak hazudnak. Így változik a világ.
SzabóGéza
2023. május 27. 16:58
Amúgy ha a Pfizer, pénzt akar, mutassa be az UNIOS szerződését, vagy sms-ét!!!:))) Különben, mi alapján fizetnénk???:) Ha nincs coki, nix mani:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!