„El a kezetekkel a török államtól” – nekiment az oroszoknak a török ellenzék vezetője

2023. május 12. 11:17

Hamis hírek terjesztésével vádolja az oroszokat a vasárnapi elnökválasztáson induló Kemal Kılıçdaroğlu.

2023. május 12. 11:17
null

A Politico beszámol arról: Kemal Kılıçdaroğlu, az Erdogan elnök ellen összefogó atatürkista, nyugatos, balos ellenzék közös államfőjelöltje az oroszoknak üzent a Twitteren a vasárnapi elnökválasztás előtt. Azt írta:

„Kedves orosz barátaink, ti álltok a montázsok, összeesküvések, deep fake hamisítások és felvételek mögött, amik most megjelentek az országban. Ha barátaink akartok lenni május 15-e után, akkor el a kezetekkel a török államtól. Még mindig az együttműködésben és a barátságban bízunk.”

A jelenleg a közvélemény-kutatások szerint Erdogan elnök előtt pár százalékkal vezető Kılıçdaroğlu nem nevezte meg pontosan, milyen fejlemények miatt üzente a fentieket az oroszoknak.

Ugyanakkor Muharrem İnce, egy másik, csekély támogatottságú ellenzéki elnökjelölt csütörtökön lépett vissza a megmérettetéstől. Ez összefüggésben lehet azzal, hogy az ankarai ügyészség vizsgálatot rendelt el egy szexfelvétel miatt, amin állítólag İnce látható.

 

Nyitóképen: Kılıçdaroğlu a nejével és támogatóival İzmirben (Fotó: AFP / Handout / Republican People’s Party (CHP) Press Service)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2023. május 13. 09:51
Örömmel láttam Erdogan elnök művelt, kedves feleségét európai öltözetben.
Armageddon
2023. május 12. 14:22
A medve gyilkos,mocskos mancsa belekotor mindenhol mindenbe. Fáj neki a Boszporusz nagyon:)
fatman
2023. május 12. 13:39
hát, nem tudom, mekkora instabilitás jön, ha megbukik Erdogán... mindenesetre most semmi szükség a világban még több instabilitásra...
ZombikaFoskoma
2023. május 12. 13:35
Ilyeneket mond, aztán csodálkozik, ha kiesk egy isztambuli felhőkarcolóból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!