Orosz állampolgárok lehetnek a zaporizzsjai atomerőmű ukrán dolgozói

2023. január 07. 12:05

Már a hrivnya sincs ott használatban.

2023. január 07. 12:05
null

A Sky News arról ír, hogy mintegy 3000 ukrán állampolgár kényszerülhet az orosz állampolgárság megszerzésére – hivatkoznak az ukrán fegyveres erőkre. Mint kiderült, a zaporizzsjai atomerőmű dolgozóiról van szó, hiszen az orosz hadsereg elfoglalta az erőművet. Azt is állítják az ukránok, hogy a hrivnya már nincs használatban.

Szerintük a hrivnya kivonása vagyonelkobzással és pénzbírsággal történt.

Zaporizzsja egyike annak a négy régiónak, amelyeket Moszkva szeptemberben önkényesen, nem igazán mérvadó népszavazás útján magához csatolt.

Az ukrán fegyveres erők frissítése szerint: „Zaporizzsjai Atomerőmű mintegy 3000 dolgozóját kényszerítették arra, hogy úgynevezett orosz útlevelet szerezzenek”.

Nyitókép: MTI/AP/Planet Labs PBC

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. január 07. 18:54
aztan mitol nem mervado? tan ott voltatok?
Bitrex®
2023. január 07. 15:21
Ha az éjszakai ügyeleten megy a pókerezés, ott is csak rubellal lehet licitálni.
Akitlosz
2023. január 07. 14:30
"nem igazán mérvadó népszavazás útján magához csatolt" Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria úgy csatolt magához magyar területeket, hogy még nem igazán mérvadó népszavazás sem volt.
zara
2023. január 07. 13:59
mandiner szerkesztői idióták...minden ukrán propagandát leadnak gondolkodás nélkül.... orosz jog szerint az már oroszo. igy mindenki megkapja az orosz államp. és rubel a hivatalos fizetőeszköz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!