Az Egyesült Királyság új szénbánya nyitását tervezi

2022. december 07. 22:43

Ed Miliband szerint Anglia azt teszi, amit másoknál helytelenít.

2022. december 07. 22:43
null

Rishi Sunak miniszterelnök szerdán engedélyezte az Egyesült Királyság első új mélyművelésű szénbányájának építését – tájékoztatott a Politico. A projekt 500 munkahelyet ígér Copeland székhelyén, amely hagyományosan munkáspárti választókerületnek számít, ám a legutóbbi választáson a Tory párt tudott ott győzedelmeskedni. Sunak ebben a kerületben mindenképp győzni szeretne a következő választáson.

A zöldek reagáltak az új bánya ötletére. Caroline Lucas zöldpárti képviselő „az emberiség elleni éghajlati bűncselekménynek” nevezte a bányát. „Miért hallgatnának ránk az olyan globális kibocsátók, mint Kína és India... miközben mi most újra fokozatosan visszavezetjük? Ez a döntés egyszerűen megerősíti, hogy az Egyesült Királyság éghajlati hitelessége a világ színpadán romokban hever” – érvelt a bánya ellen Lucas.

Ed Miliband, a Munkáspárt árnyék éghajlatváltozási minisztere eközben arra figyelmeztetett, hogy a tervezett bánya „nem jelent megoldást az energiaválságra”, és „a világnak azt üzeni, hogy a kormány képmutató éghajlati kérdésben – azt kéri másoktól, hogy azt tegyék, amit mi mondunk, ne azt, amit mi teszünk”.

Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2022. december 08. 21:02
A környezetvédelem "érdekében" megnyitják az egykori bányákat több európai országban.
Yossarian
2022. december 08. 15:45
A szén és acél országa..... Ja, azok mi lettünk volna, ha nem "szabotálják el a bányamérnökök".
Hangillat
2022. december 08. 14:17
Hátha a bányából feljön egy új Tom Jones. A zöld- bányászat a bányabékát is érintse!
teljesenertelmetlen
2022. december 08. 13:11
Nesze neked Grétácska, meg az egész lobbihálózat, aki mögötte állt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!