Olasz újságírókat támadhattak meg az oroszok Herszonban

2022. december 20. 22:10

Egy lövedék megrongálta a gépkocsit, tűz alatt voltak.

2022. december 20. 22:10
null

Két olasz újságíró videofelvételen arról beszélt kedden, hogy az orosz erők szándékosan lőttek rájuk a kelet-ukrajnai Herszonban - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

 – mondta a kollégájával, Niccolo Celestivel közösen készített felvételen Claudio Locatelli riporter.

„Ha kinyitottam volna az ajtót, akkor elveszíthettem volna a lábam, vagy még rosszabb történik. Az autón jól látható jelzés volt, hogy újságírókat szállít. Az ellenünk intézett támadás - tekintettel a helyszínre és a hevességére - szándékos volt” – folytatta az újságíró. 

Állítása szerint a lövések a Dnyeper túlpartjáról jöttek, ahol az orosz katonák vannak és kijelentette, szerencsésnek tartja magát, hogy megúszta a támadást. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Nina Lyashonok / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AKissLaci
2022. december 21. 12:50
Ezt a szar magamutogató hazug médiagecit! Már csak egy valami nem látszik a videón: a túlpart meg az oroszok! Az autó a videó első részében egy olyan utcában áll, amelyet mindkét oldalon házak szegélyeznek? Hogy találhatta el ott az autó oldalát bármi?! Ha pedig tényleg belelőtt volna valaki az anyósülés ajtajába, akkor az anyósülésen ülő meghal. Ha meg ott nem ül senki, akkor a sofőr. Akinek törölgetik a ketchupot a fülcimpájáról. A kutyasimogatás pedig már tényleg ultragáz! Már csak a gonosz oroszok által vízbe fojtott fókabébi megmentése hiányzik, bassza meg! Okádni kell ezektől a szar médiageciktől! Arról nem tudnak a mandineres médiamunkások, hogy az ukránok még a front közelébe sem engednek újságírókat - jó az, hogy ha azok Kijevből, meg Lvovból "tudósítanak" az ukrán győzelmi jelentések alapján! Hogy néhány újságíró a front közelébe kerülhetett, olyan csak egyszer történt meg február óta, az is csak véletlenül. Akkor néhány bűzhödt libsi és ukrán propagandaszar (CNN, SkyNews, Hromadske, stb.) alkalmazottai csellengtek be az oroszok által kiürített Kerszonba - ahol még a náci biztonsági hordák őrjöngtek a civil lakossággal. Rögtön "be is vonták a működési engedélyüket". Olyat láthattak, amit nem szabadott volna nekik. https://mandiner.hu/cikk/20221114_kulfold_ukrajna_oroszorszag_haboru_ujsagirok_akkreditacio_herszon Rögtön be is vonták a média
nemecsekerno_007
2022. december 21. 08:30
A háború veszélyes.
Galerida
2022. december 21. 07:20
Egy malomban meg lisztes lett volna a ruhája. Akkor hogy meglepődött volna!
soma100
2022. december 21. 06:30
Amíg az ukránok beássák magukat civil házak mellé, iskolákból, kórházakból lövik az oroszokat, mentőautóval szállítják a fegyvereket, addig ne várja senki, hogy az oroszok nem fognak lőni mindenre, ami mozog. Ezzel nem mentesítem az oroszokat a cselekményük helytelensége alól, csak vannak olyan szabályok egy háborúban is, amit minden félnek be kéne tartani. Pl.: fegyvertelen hadifoglyot nem mészárolok le, nem telepítek tüzérségi löveget kórház mellé, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!