Ursula von der Leyen összehangolt etikai szabályokat sürget a Kaili-botrány miatt

2022. december 12. 19:48

Az EU-ban még nincs átfogó lobbiszabályozás – hívta fel a figyelmet az ABC News.

2022. december 12. 19:48
null

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az EU végrehajtó testületének vezetője szerint az Eva Kaili elleni vádak veszélyeztetik a 27 tagállam polgárainak uniós intézményekbe vetett bizalmát – számolt be az ABC News.

Von der Leyen egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, 

Az EB elnöke hozzátette, hogy az általa javasolt független etikai testület létrehozását az Európai Bizottság, az Európai Tanács és az Európai Parlament, valamint az Európai Központi Bank, az Európai Bíróság és az Európai Számvevőszék lobbitevékenységére is kiterjesztené.

Mint ismert, az EU-ban még nincs átfogó lobbiszabályozás – hívta fel a figyelmet a lap.

„Nagy előrelépés lenne, ha lenne egy ilyen etikai testület, ahol világos szabályok állnak rendelkezésre vonatkozóan, hogy mit, mikor és hogyan kell ellenőrizni, illetve mit kell pontosan közzétenni” – fogalmazott Ursula von der Leyen.

Mint arról a Mandiner is beszámolt: péntek este nagyszabású razziát tartottak Brüsszelben, amely megrengetheti az EU vezetését: a rendőrség 16 helyszínen razziázott, és legalább négy embert őrizetbe vettek. Az Európai Parlament egyik alelnöke, a görög szocialista Eva Kaili is az őrizetbe vettek között van.
Az ügyészek bűnszervezet létrehozása, korrupció és pénzmosás elleni nyomozásról beszélnek.

***

Kicsoda Eva Kaili, az őrizetbe vett baloldali EP-alelnök?

Péntek folyamán nagyszabású brüsszeli razzia keretében őrizetbe vették az Európai Parlament görög szocialista alelnökét. De ki ő és honnan jött? Mint arról a Mandiner is beszámolt: péntek este nagyszabású razziát tartottak Brüsszelben, amely megrengetheti az EU vezetését: a rendőrség 16 helyszínen razziázott, és legalább négy embert őrizetbe vettek.

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. december 13. 16:42
Ethics sounds a bit strange from Ursula's mouth!
machet
2022. december 13. 16:33
Már késő,elmehettek a bús p....a.
norbert1970
2022. december 13. 12:07
Ursula Fonyadtlajer "monjon le"
orygabor
2022. december 13. 09:16
Lesznek benne mérföldkövek és szupermérföldkövek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!