Nagyszabású rakétacsapásra készül Oroszország az ünnepek ideje alatt

2022. december 27. 11:25

Az oroszok víz alá telepített rakétarendszerei megnehezítik az indítás felderítését.

2022. december 27. 11:25
null

Az Unian hírügynökség beszámolója szerint Natalja Humenyuk, a dél-ukrajnai védelmi erők egyesített koordinációs sajtóközpontjának vezetője olyan jeleket nevezett meg, amelyek az oroszok azon szándékára utalnak, hogy

éppen az ünnepnapokon nagyszabású támadást indítanak Ukrajna ellen. 

„Először is megpróbálnak megfosztani minket az ünnepektől – ez érthető, ilyen az ő terrorista taktikájuk. Másodszor: megfigyelhető, hogy sokáig nem telepítettek rakétákat a Fekete-tengerre, jelenleg azonban három rakétahordozó látható, amelyek közül kettő víz alatt van. Ez bizonyos szempontból megnehezíti magának a rakétaindításnak a felderítését, de még mindig nem teszi lehetetlenné a légvédelmünk számára, ezért készen állunk és reagálni fogunk” – mondta Gumenyuk. Hozzátette, hogy az ukrán hadsereg is rögzítette az ellenséges stratégiai és taktikai repülőgépek előkészületeit egy nagyszabású rakétacsapásra.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Anatolii Stepanov / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2022. december 27. 20:13
Már előre beszartak az ukrán "hősök"? Nyugi, nyugi, az oroszok csak január közepe-vége felé fognak benneteket ugrasztani! Talán egy kicsit később!
Ben Jeremiah
2022. december 27. 16:10
Ó vazze... Ki írja ezeket a marhaságokat? 1. "Hozzátette, hogy az ukrán hadsereg is rögzítette az ellenséges stratégiai és taktikai repülőgépek előkészületeit " Az ukrán hadsereg kurvára nem lát semmit. Az USA az, aki lát, és átadja az adatokat. 2. "éppen az ünnepnapokon nagyszabású támadást indítanak Ukrajna ellen." Milyen ünnepekről beszél? Az agnosztikus zsidóknak ilyenkor nincs ünnepük (nekik talán csak a prájd az ünnep), az ortodox ukránoknak meg majd január 7 körül lesz az ünnepük. Katolikusok nem nagyon vannak arrafele.
Benedek Zsolt
2022. december 27. 15:36
"Először is megpróbálnak megfosztani minket az ünnepektől – ez érthető, ilyen az ő terrorista taktikájuk." https://hu.wikipedia.org/wiki/2022-es_kazahszt%C3%A1ni_zavarg%C3%A1sok
Pathfinder76
2022. december 27. 14:32
Mivel lőnének,hiszen a brit hírszerzési információk szerint már régen kifogytak a rakétákból. Többször is. Mellesleg a pravoszláv karácsony január 7- én lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!