Belga sajtó: őrizetbe vették az Európai Parlament baloldali alelnökét

2022. december 09. 22:22

Katarral kapcsolatos korrupció állhat a háttérben.

2022. december 09. 22:22
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Belgiumban pénteken négy embert, köztük egy volt európai parlamenti képviselőt vettek őrizetbe az Európai Unió (EU) parlamentjében (EP) „egy Öböl-menti ország” által elkövetett korrupció gyanújával indított vizsgálat részeként – közölte az szövetségi ügyészség..

Twitter oldalán most azt írja az AFP: 

az Európai Parlament alelnökét, a görög szocialista Eva Kailit vették őrizetbe.

Az Euronews EP-forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy Kaili mellett a belga szocialista Maria Arena és Marc Tarabella irodáiban razziázott a rendőrség, összesen 600 000 eurónyi készpénzt, számítógépeket és mobiltelefonokat foglaltak le.

Az AFP mellett a Le Soir című belga napilap is arról tudósít, hogy Eva Kaili, a görög szocialista párt, a Pasok képviselője, egyben az Európai Parlament alelnöke is az őrizetbe vettek között van. A lap információi szerint Luca Visentinit, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség főtitkárát is elvitték a rendőrök.

Mint arról a Politico ír: Kaili a minap a munkavállalói jogok élharcosának nevezte Katart. A politikus péntek este nem reagált a sajtó megkerésésére.

A fejlemények nyomán az európai szocialisták frakciója közölte: azonnal felfüggesztik Kaili tagságát. Ezt jelentette be a politikus anyapártja, a görög Paszok is.

Az európai szocialisták közleményük szerint „le vannak sújtva”

az európai intézményeket ért korrupciós vádak miatt, és kijelentették, hogy teljes mértékben együttműködnek a nyomozó hatóságokkal.

Előzetesen csak annyit lehetett tudni, hogy a nyomozás korrupció és pénzmosás ügyében indult. Sajtóinformációk szerint a hatóságok azt vizsgálják, történt-e lobbizás Katar részéről az Európai Parlamentben.

Nyitóképen: Eva Kaili. Forrás: Wikipedia.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wallasz
2022. december 10. 11:45
hát én ezt a korrupt csajt kúrnám.
Megtalálta
2022. december 10. 08:45
A korrupció nagyon erős Brüsszelben. Nem kéne szankciózni őket?
Lajoss
2022. december 10. 08:22
Ott nem Polt Péter a főügyész..
Szerintem
2022. december 10. 07:53
Dobrev, Újhelyi, Cseh Katalin? Nekik is van folyamatban lévő, de befagyasztott bűnügyük. Már rég ki kellett volna kérni őket az EP-ből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!