Izrael az orbáni Magyarország high-tech verziója lesz – aggódik egy lap

2022. december 11. 14:51

A Daily Beast szerint Benjamin Netanjahu visszatérése a hatalomba áldás a bigottaknak, rossz a bevett normáknak, és része az Egyesült Államoktól való elfordulásnak.

2022. december 11. 14:51
null

Kemény véleménycikkben szállt bele Netanjahuba a Daily Beast, amelyben főleg Magyarországhoz hasonlította Izraelt a lap.

Mint írták, „több mint egy hónap telt el azóta, hogy az izraeli választók Benjamin Netanjahut és szélsőjobboldali partnereit visszahozták a hatalomba. Még nem léptek hivatalba, de a vér, a föld és az államnak való alávetettség iránti tropizmusuk máris megmutatkozik”.

– jegyezték meg. 

„A vallás és a többségi társadalom egyre nagyobb szerepet kap a közszférában. Ezzel párhuzamosan úgy tűnik, hogy a személyes ambíciók fokozatosan felülírják a korábban kialakult normákat” – áll a Daily Beast cikkében.

Megjegyezték azt is, hogy „Netanjahu szövetségesei ugyanakkor arról tárgyalnak, hogy rövidre zárják a megválasztott miniszterelnök folyamatban lévő korrupciós perét. Ahogy a dolgok kinéznek, a jogállamiság és az igazságszolgáltatás integritása jobb napokat is látott már”.

Orbán Viktor büszke lenne a lap szerint arra, hogy Netanjahu egy LMBTQ-ellenes jobboldali politikust helyezett a Nemzeti Zsidó Identitás nevű új hatóság élére.

Megjegyezték, „Orbán és Netanjahu közel állnak egymáshoz. Mindkét férfi korábban az orosz Vlagyimir Putyinhoz fűződő kapcsolatát hangoztatta, Netanjahu pedig Trumpot és Putyint szerepeltette egy korábbi kampányreklámjában. Ami Ukrajna támogatását illeti, egyikük sem lelkes.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2022. december 11. 18:07
A zsidó a világon az egyedül komolyan vehető hadsereg. Mindenben őket kellene másolni. Mindent tőlük venni.
gacsat
2022. december 11. 17:58
Zsidó magyar két jó barát. Ilyen zsindexes gyerekek ebbe nem rondíthatnak bele.
zöldalma
2022. december 11. 17:15
Tényleg azon csodálkoznak, hogy Izrael egyre jobboldalibb.A libsik pontosan tudják, hogy miért.Izraelnek elege lett, hogy a "palesztinok" minden békeajánlatot(legalább 5)elutasítottak, miközben folyamatosan gyilkolják, bombázzák, rakétázzák őket, és eközben a korrupt ENSZ mindig Izraelt ítéli el.
mokány
2022. december 11. 17:11
Gott mit uns .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!