A demokraták behúzták Arizonát is – egy győzelemre kerültek a szenátusi többségtől

2022. november 12. 09:25

Mark Kelly demokrata szenátor felülkerekedett a republikánus Blake Masters-en.

2022. november 12. 09:25
null

Mark Kelly demokrata szenátor lett végül a befutó pénteken Arizona államban. Kelly felülkerekedett a republikánus Blake Masters-en, így pártja egyetlen győzelemre került attól, hogy Joe Biden elnökségének következő két évére megszerezze a szenátus irányítását – számolt be az Associated Press.

Kamala Harris alelnök szavazatával a demokraták megtarthatják a szenátus feletti ellenőrzést, ha megnyerik a nevadai versenyt, vagy a jövő hónap elején esedékes georgiai második fordulót. A republikánusoknak most mindkét versenyt meg kell nyerniük, hogy megszerezzék a többséget – hangsúlyozta a portál.

Egy próba volt az arizonai verseny a demokratáknak

Az arizonai verseny egyike azoknak, ahol Kelly és más demokraták felmérhették, hogy milyen előretörést tudnak elérni egy olyan államban, amelyet korábban a republikánusok könnyen hoztak. 

– írta az Associated Press.

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2022. november 12. 21:30
Bidé papi már a 2020as választás elött megmondta: "kidolgoztuk a tökéletes választási csalási rendszert" Aztán ezek a nagy demokraták pofáznak nekünk hogy hibrid rezsim meg választási autokrácia. Az amerikai népnek cafatokra kéne tépnie az összes demokrata politikust!
Claudius1
2022. november 12. 18:44
Csak a hülyék ordítják csordában , hogy csalás. A buta faszkalpok, minden bizonyíték nélkül.
Békés
2022. november 12. 17:58
A francia parlamentben a békeszerződés ratifikációját előadó Guernier csak azzal ajánlotta a véglegesítést, hogy a Millerand-féle kísérőlevél (amelyet a magyar kormány Fouchet-jegyzék néven kapott meg) lényeges módosításokra és enyhítésekre ad módot. Margain képviselő erre leszögezte, hogy a kísérőlevél önmagában bizonyítja a szerződés megalapozatlan voltát. Briand francia miniszterelnök és külügyminiszter pedig ugyanitt elismerte: a magyar határok meglehetősen önkényesen lettek megvonva. A határ bizonyos érdekeket sért, és bizonyos kiigazításokra lesz szükség. Az angol parlamentben 1920. március 25-én Captain Elliot, 30-án pedig a felsőházban lord Newton, viscount Bryce, lord Montagu, lord Sydenham, lord Weardale, marquess of Crewe szólaltak fel Magyarország érdekében. 1921 májusában még mindig a ratifikációs viták voltak napirenden, amikor hatvan képviselő petícióban követelte a szerződés ratifikálásának megtagadását
Amanda51
2022. november 12. 17:45
Szamolni tudni kell
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!