EP-alelnök: „Függetlenség és Orbán – ez a két szó egy mondatban ellentmondás”

2022. november 18. 09:25

Katarina Barley szerint még ha Orbán Viktor be is tartaná a Bizottságnak tett ígéreteit, „érdemben semmi sem változna”.

2022. november 18. 09:25
null

A Der Spiegel közölt arról cikket, hogy Orbán Viktornak „van reménye arra, hogy Magyarország megkapja az uniós milliárdokat”. A brüsszeli hatóság várhatóan még november vége előtt döntést hoz a támogatások kiadásáról. Hónapokig tartó tárgyalások után most 17 reformintézkedésről állapodott meg a Bizottság az Orbán-kormánnyal. Ezeknek törvényerőre kell emelkedniük Magyarországon, mielőtt új pénzek áramlanának.

„Orbanizálódott társadalom”

Mint a lap írja: a Miniszterek Tanácsa várhatóan december 6-án dönt arról, hogy Magyarország módosításai elegendőek-e, vagy a 7,5 milliárd eurót mégiscsak visszatartják az országtól. Az írás azonban hozzáteszi, hogy Brüsszelben kevesen hisznek abban, hogy Orbán Viktor minden ígérete ellenére bármi is változni fog Magyarországon. „A társadalom és a politika annyira orbánizálódott, hogy sok mindenből nem lesz semmi” – mondta egy tapasztalt uniós diplomata.

Függetlenség és Orbán – ez a két szó egy mondatban ellentmondás”

– idézi a lap Katarina Barley-t, az Európai Parlament alelnökét. A szociáldemokrata politikus szerint még ha Orbán Viktor be is tartaná a Bizottságnak tett ígéreteit, „érdemben semmi sem változna”. A pénzügyi piacokon jelentkező dominóhatástól való félelem azonban növeli Brüsszel engedékenységét az Orbán-kormánnyal szemben.

Nyitókép: Thierry Monasse / DPA / AFP

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. november 18. 18:59
Most őszintén, mi a náthás lófaszt akarnak ezek? Mert hogy nem jogállamot, az tuti.
Seniormerga
2022. november 18. 13:23
Asszem sokunk nevében fogalmazhatom meg az alábbi sommás véleményem: A rohad büdös qrva anyádat te sorosbérenc némber!!!!
Dezsőke
2022. november 18. 13:10
nagyyon beteg gondolat
Wendriner
2022. november 18. 13:09
Igazság és Barley – ez a két szó egy mondatban ellentmondás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!