Sorra vonják ki a hadieszközöket Herszonból

2022. november 10. 18:24

Szerda este orosz haditechnikai eszközök mozgását figyelték meg. Ezenfelül Kamaz teherautókat láttak oszlopban haladni és néhány, a helyiektől eltulajdonított személygépkocsit.

2022. november 10. 18:24
null

Herszoni lakosok látták, amint orosz haditechnikai eszközök és Kamaz teherautók vonulnak a Dnyeper folyón átívelő Antonyivszkij-híd felé – közölte Halina Luhova, Herszon város ukrán katonai adminisztrációjának vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

–  mondta a tisztségviselő.

Közölte, hogy herszoni lakosok elmondása szerint szerda este orosz haditechnikai eszközök mozgását figyelték meg. Ezenfelül Kamaz teherautókat láttak oszlopban haladni és néhány, a helyiektől eltulajdonított személygépkocsit. A járművek elhagyták Sznyihurivkát az Antonyivszkij-híd irányába.

– jegyezte meg Luhova.

Elmondta, hogy Herszonban nincs üzemanyag. Priozerne és Kamisani falvakban eltörtek a gázvezetékek, az emberek fűtés nélkül maradtak. Ugyanez a helyzet Bilozerka településen is, Herszonban pedig helyenként nincs áramellátás. Luhova szavai szerint a herszoni lakosok körében félelem és bizonytalanság uralkodik, mert az orosz megszállók razziákat tartottak, és nyomást gyakoroltak rájuk, ezért csak röviden számolnak be az aktuális helyzetről.

Óvakodva fogadják az oroszok Herszonból való kivonulásáról szóló kijelentéseket, mert bár nincsenek ellenőrzőpontok, szavai szerint „érződik a betolakodók jelenléte a városban”.

A nyitókép illusztráció. Forrás: Celestino Arce / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2022. november 11. 05:40
Azzal, hogy Oroszország elvesztette Herszonban a Dnyeper nyugati partját, elbukhatták a stratégiai céljukat, hogy elérjenek Odesszáig
Armageddon
2022. november 11. 05:39
..."és néhány, a helyiektől eltulajdonított személygépkocsit." Az oroszovjet nem változott! Zabrálni, zabrálni, zabrálni! Lényin örök !
skin777
2022. november 11. 01:27
Tényleg bajban vannak az oroszok ha a nyitóképen két frissen behívott tartalékost látunk...
kozmosz
2022. november 11. 00:07
A nehezét meg a két öreg mámival vitetik....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!